Agregat za elektriko vam lahko pride še kako prav


agregat za elektriko

Agregat za elektriko je izjemno koristen v času, ko zmanjka elektrike, da ne ostanete brez ogrevanja in luči v hiši. Kvaliteten agregat za elektriko bo podprl vse vaše električne aparate, tudi hladilnik in skrinjo, da se ne odmrzneta in da se vam ne pokvari hrana. V primeru, da pride na primer do žledoloma in se za dlje časa zgodi izpad električnega sistema, bo agregat za elektriko poskrbel, da ne boste prikrajšani za nič, kar deluje na elektriko in boste lahko tudi delali, če delate od doma na primer ali pa se bodo otroci lahko šolali, če to počno od doma. Prav bo prišel tudi tistim, ki imate samooskrbno elektriko in če nimate dovolj močne elektrarne za samooskrbo z elektriko pozimi, pa izpade javni sistem, lahko si pomagate z agregatom. Ti agregati se uporabljajo tudi za reševalce, delo na terenu, avtodome, kamp prikolice, vikende, prireditve na prostem in podobno.

Kje vse lahko uporabite agregat za elektriko?

Agregat za elektriko lahko poganja na primer:

 • elektriko v vikendih, ki nimajo dostopa do elektrike in se jih zažene takrat, ko ste tam.
 • Primeren je za gorske koče in druge oddaljene objekte, ki nimajo druge samooskrbne elektrike.
 • Agregati se uporabljajo tudi za elektriko v avtodomih,
 • v prikolicah,
 • vrtnih lopah
 • in na prostem, na primer, če imate je kakšen koncert, kjer ni elektrike, lahko luči in glasbeno opremo, zvočnike ter instrumente, priklopite na agregat, ki deluje do 6 ur.
 • Agregati so primerni za reševalce,
 • industrijo, ki ne sme ostati brez elektrike,
 • strežnike,
 • bolnišnice,
 • kmetije.

agregat za elektriko

Kateri agregat za elektriko izbrati?

Agregat za elektriko mora biti tih, zanesljiv in mora vzdrževati ves čas enako napetost elektrike, da se ne uničijo električni aparati, na katere je vezan. Eni najbolj zanesljivih in sodobnih agregatov so Hondini, ki so različnih jakosti in namenov, z dom, vikend, prikolico in avtodom ali pa Industrijo, reševalce in tiste porabnike, ki potrebujejo večjo moč elektrike. Priporočamo invertne agregate, ki proizvajajo najbolj čisto elektriko, ker sama proizvodnja elektrike ni povezana z delovanjem oziroma z obrati motorja.

Delujejo na olje in imajo običajno pregleden ekran za upravljanje. Naj ima agregat za elektriko tudi stikalo za olje, kajti motor mora nujno imeti mazanje in če se olje v motorju porabi, da se motor ne bi uničil, se avtomatsko ugasne, ko v njem zmanjka olja. Natočite olje v motor in spet lahko agregat dela naprej.

Najbolje je, da ima agregat električni zaganjač in da omogoča tudi daljinski zagon. Večinoma ima oboje, električnega in ročnega. Če ga boste prestavljali in kam nesli, izberite lahkega z ročajem, za lažje prenašanje. Če boste imeli večji in močnejši agregat za elektriko, pa vzemite takega, ki ima kolesa za transport, ker so običajno težji, čeprav so narejeni iz lahkih materialov, da teža ni pretirana. Pa vendar nima smisla, da prenašate neko težo, da se ne poškodujete ali pa za tiste, ki inmate prav dosti moči.

Sodobni Hondini agregati imajo še Eco plin, ki lahko po potrebi pospeši delovanje ter dvigne moč agregata in prihrani na porabi olja. Odlikuje pa jih tudi super tiho delovanje motorja, da vas ne bo motil, čeprav je zraven vas na primer v avtodomu. Super je tudi to, da se lahko zaporedno povežete dva agregata za večjo učinkovitost in daljše delovanje.

agregat za elektriko

Visokotehnološki agregat Honda EU70iS

Visokotehnološki agregat za elektriko Honda, je primeren za industrijo. Proizvaja prvorazredno elektriko kjer koli na terenu ali v stavbi. To je zelo tih agregat, ki se uporablja za domačo uporabo, za kmetije in za industrijo ali profesionalno uporabo. Zaradi enostavnosti prenašanja ima vgrajena kolesa in ga lahko kar peljete, kamor želite. Proizvaja enofazni tok z močjo 7000 W, kar zadostuje za izjemne velike porabnike elektrike. Ta agregat je sposoben delovati neprekinjeno 6 ur.

Prenosni agregat Honda EU10i

Manjši prenosni agregat za elektriko je zelo priročen in ima ročaj za prenašanje. Je lahek in tih ter zadostuje za domačo ali  za profesionalno uporabo in sicer se z njim lahko napaja običajna hiša za štiri člansko družino. Če bi potrebovali več energije pa lahko zaporedno vežete en agregat na drugega, ker sta invertna in ta tehnologija to omogoča.  Njegova moč je 1000 W.

Z njim lahko napajate avtodome, prikolice, vikend, hišo in še marsikaj drugega. Dobro bodo delovati hladilnik, pralni stoj, televizija, luči, klima, računalnik in druge običajne električne stvari za domačo uporabo. Če vam ta ne zadostuje, pa izberite podoben model, ki je močnejši. Najbolje je, da se posvetujete s prodajalcem, ki vam bo svetoval glede na vaše potrebe, kaj kupite, da bo za vas optimalno glede uporabnosti in cene.

Kompaktni agregat Honda EC3800

Kompaktni agregat za elektriko z močjo 4100 W je eden najbolj poljubljenih, ker je srednje jakosti in zadostuje za bolj zahtevne in večje hiše ter stavbe, tudi že za industrijo in kmetije, reševalce, profesionalce in je vsestransko uporaben, lahek, dovolj majhen in deluje lahko ves čas.

Ti agregati so zelo poljubljeni, ker so stroški vzdrževanja minimalni. Tudi preprosti so za upravljanje ter vzdrževanje. Zaganjanje je ročno. Neprekinjeno lahko deluje do 3 ure. Ima 3 letno garancijo, kot jo imajo vsi Hondini agregati, kar je res izjemno.

Nedavne objave