7 dejstev o astrologiji, ki jih verjetno še ne poznate


astrologija

Zagotovo ste že prebrali horoskop in se načudili, kako je zadel vaše vedenjske lastnosti in trenutno stanje v življenju. Pa gre v takih primerih zgolj za naključje ali je kaj resnice v tem? Znanstveniki sicer popolnoma ne podpirajo astrologije kot znanosti in so mnenja, da gre za naključje. Dejstvo pa je, da lahko astrologija pomaga pri marsikaterih življenjskih problemih. Tu je pomembno, da se astrologijo vzame resno in se ne naslanja samo na dnevne horoskope, ki jih najdete v časopisu in bi lahko veljali za vse ljudi v določenem znamenju. S pravilno uporabo astrologije lahko spoznate marsikaj o sebi in lahko vam služi kot vozilo pri reševanju morebitnih trenutnih težav. V nadaljevanju si preberite nekaj dejstev o astrologiji, ki vam bodo pomagala astrologijo pobližje spoznati.

astrologija

  1. Vsako staro ljudstvo se je ukvarjalo z neko obliko astrologije

Čeprav astrologija ne spada pod znanost kot tako, je nekakšna predhodnica vseh današnjih znanosti. Prvi zapisi o astrologiji segajo že v Babilon, v 18. st. pr.n.št. Ljudje so namreč že od pradavnine opazovali vesolje in si z njegovo pomočjo razlagali svet okoli sebe.

Prav tako so bili veliki ljubitelji astrologije tudi stari Grki, zapise o astrologiji pa se najde tudi pri Egipčanih in Rimljanih, ki veljajo za ljudstva velikih civilizacij. Svoje oblike astrologije in horoskopa so imeli tudi na območju današnje Kitajske, pa Arabski narodi in ostala ljudstva na področjih Azije.

  1. Astrologija ni samo sončni horoskop

Najbolj poznana oblika horoskopa je sončni horoskop, ki se deli na dvanajst znamenj: oven, bik, dvojčka, rak, lev, devica, tehtnica, škorpijon, strelec, kozorog, vodnat in ribi. Vsak lahko določi svoje znamenje glede na dan rojstva. Marsikdo pa ne ve, da se lahko vsaki osebi, poleg sončnega znamenja, dodelijo tudi drugi elementi, ki še bolj podrobno določajo posamezno osebo.

Različni deli sveta si astrologijo razlagajo drugače in zato se horoskopi med seboj tudi razlikujejo. Tako ima kitajski horoskop drugačna znamenja, za katera so določene živali zodiaka in se dodelijo glede na leto rojstva. In kot zanimivost, se na Japonskem in v Koreji vrsto osebnosti ne določa glede na horoskop, ampak glede na krvno skupino.

  1. Rojstna karta je najpomembnejša karta v astrologiji

Zgolj horoskop, ki ga preberete v časopisih ali na spletu, ne more dobro določiti vaše osebnosti in vašega potenciala. Potrebno je namreč izdelati individualni horoskop za posameznika. Osebni horoskop se lahko imenuje tudi rojstna karta. Astrologija s pomočjo rojstne karte ustvari psihološki oris posameznikove osebnosti. Z njeno pomočjo se lažje razlaga življenje in se pomaga pri določenih težavah.

Da se lahko ustvari rojstna karta, se potrebuje dan in točno uro vašega rojstva. Tako rojstno karto naj vam izdela astrolog, ki bo znal vaš osebni horoskop tudi prebrati in vam ga razložiti. Če nimate pravilne razlage, vam rojstna karta ne bo preveč pomagala. Osebni horoskop določi vaš znak zodiaka, pa planet, ki se nahaja v znamenju. Potem se določi še hišo, v kateri je planet in še vse ostale pomembne aspekte, ki astrologu pomagaj pri interpretaciji vašega osebnega horoskopa.

  1. Astrologija in astronomija sta bili včasih močno povezani

Danes sta astrologija in astronomija ločeni vedi, ki razen ozvezdij, skoraj nimata skupnih značilnosti. Zato je težko verjeti da sta bili včasih astrologija in astronomija skoraj sinonimni znanosti. Ločevati sta se začeli nekje v 17. stoletju, ko se je začelo obdobje znanstvenih odkritij v renesansi. Zanimivo je, da so bili mnogi znani astronomi, kot je Galileo Galilei, po poklicu astrologi, preden so se uveljavili v astronomiji. Takrat je astrologija nekoliko zamrla in spet je oživela v 19. stoletju.

 

  1. Astrologija ne napoveduje prihodnosti ampak pomaga pri spoznavanju sebe

Pri astrologiji ne gre za jasnovidnost ali vedeževanje. Astrolog pomaga pri informiranju človeka o njegovi osebnosti in značaju. Pri astrologiji se namreč verjame, da položaj zvezd ob rojstvu vpliva na posameznika. S pomočjo teh lastnosti človeka, se potem lahko oseba v življenju lažje odloča za pravilne odločitve, s katerimi se poveča kontrola nad življenjem. Poledica je bolj polno življenje brez skrbi in z boljšim občutkom za sebe.

  1. Astrologija je močno povezana s psihologijo

Kot omenjeno, ima astrologija velik poudarek na poznavanju sebe. Pri temu najbolj pomaga astrolog s pomočjo rojstne karte, kjer se prepozna nekatere lastnosti in vedenjske značilnosti osebe. Vse to pomaga pri boljšemu spoznavanju in dojemanju samega sebe. Na tak način se spozna čustvene vzorce iz preteklosti, ki se jih v prihodnosti lahko izboljša. V resnici se na tak način s svojimi težavami soočajo tudi pacienti pri terapevtih. Astrolog z znanjem psihologije lahko tako združi obe vedi in stranki pomaga z vseh zornih kotov.

  1. Vsak znak horoskopa ima svoj element

Astrologija določa dvanajst znamenj, ki se jih v celoti poveže v horoskop. Vsaka oseba naj bi imela neke vedenjske značilnosti in lastnosti določenega znamenja. Dodatno pa vsako znamenje paše v nek element. Kombinacija znamenja in elementa naj bi še dodatno določila potencial posameznika. Elementi so vzeti iz narave in so ogenj, voda, zrak in zemlja. Vsak, ki si bo izdelal rojstno karto, bo izvedel, h kateremu elementu spada njihovo znamenje.

Nedavne objave