Bolečine v kolenu


bolečine v kolenu

Bolečine v kolenu se lahko pojavijo zaradi različnih vzrokov. So pa lahko le ti tudi zdravstveni. Če se bolečine ne nehajo je najboljše obiskati zdravnika, da boste vedeli, če so bolečine zdravstvenega razloga ali pa je razlog kaj drugega. Ker če je razlog kakšna bolezen je potrebno tudi čim hitrejše zdravljenje, mogoče se da tudi pozdraviti, če ne pa vam bodo bolečine zagotovo lajšali z raznoraznimi zdravili.

Bolecine-v-kolenu

 

Ena izmed bolezni, katere znak so tudi bolečine v kolenu pa je artroza. To pomeni obrabljenost sklepov in vzrok tega so tudi bolečine. Znaki, da imate artrozo se pojavijo postopoma in prav tako bolečine. Tako sploh mogoče ne veste, da že imate to bolezen, dokler se pri hujšem stanju ne bodo pokazali kakšni znaki. Bolj kot ne se pojavi pri starejših ljudeh, ko so sklepi že res izrabljeni. Sklepi se izrabljajo skozi leta, tudi ko samo hodimo. In ker telo in kolena prenašajo našo težo veliko let se potem lahko pojavi artroza in bolečine v kolenu. More se pa bolezen diagnosticirati že zgodaj, četudi še nimamo znakov. Saj če tega ne preprečimo imamo potem lahko še samo več težav.

kolena

Kot sem rekla se artroza lahko pojavi v starosti. Ampak so pa tudi drugi primeri, ko se lahko pojavi ta bolezen in posledica bolečine v kolenu. Lahko imate tudi to v genih in, če so bolezen imeli vaši starši ali stari starši jo lahko imate tudi vi. Prav tako pa na bolezen vplivajo tudi kakšne poškodbe samega kolena. Vse to nas lahko pripelje do sem, zato moramo biti pozorni na vse. Bolečine niso prijetne, pa saj ste mogoče kdaj že občutili kakšno bolečino v vašem kolenu, čeprav je vzrok bil kjerkoli drugje. Veste, da ne morete takrat normalno hoditi, ker vas vse boli in tudi protibolečinske tablete največkrat ne pomagajo.

Nedavne objave