Kakšna bo moja cena fasade


cena fasade

Fasada je tisti pomemben gradbeni element, ki daje vaši hiši značaj. Gre za nekakšno preobleko hiše, ki pa navsezadnjeveliko pove tudi o njenih lastnikih. Cena fasade je odvisna od večih dejavnikov, predvsem pa na njo vplivajo vaše želje. Od tega je namreč odvisno, kakšen fasaderski projekt bomo zasnovali ter kako se ga bomo lotili. Različno zahtevna dela pa seveda nimajo enake cene. Veliko bolj kot sama cena fasade je pomembno, da izberete izkušenega izvajalca fasaderskih storitev, saj ne gre zgolj za gradbeni element z estetsko funkcijo. Fasada ima v prvi vrsti nalogo zaščite in izolacije vašega doma, zato je še kako pomembno, da je njena izdelava kakovostna. Cena fasade naj zato ne bo vaše glavno vodilo pri izbiri fasaderskega podjetja.

cena fasade

Profesionalna izvedba je na prvem mestu

Seveda je cena fasade zelo pomemben dejavnik, na podlagi katerega mnogi izberejo izvajalca fasaderskih del. Vendar pa lahko v primeru, da upoštevate zgolj dejavnik cene, izberete popolnoma napačno podjetje. Glavno vodilo pri odločitvi za izvajalca mora zato biti njegov profesionalni pristop in veliko delovnih izkušenj.

Najbolj pomembno je, da se med stranko in izvajalcem sklene nekakšen sporazum. To pomeni, da se vaše želje upošteva v največji možni meri, vendar pa se ob tem sledi tudi strokovnim predlogom podjetja in pokrajinskim zakonitostim okolja. Fasaderstvo namreč ni panoga, kjer se lahko dela vse ‘prosto po Prešernu’, ampak je pri delu potrebno upoštevati tudi zakone s področja trajnosti in obstojnosti. Lahko bi rekli, da gre za gradbeno panogo, ki mora zelo resno spoštovati okoljske vrednote.

Izdelava fasade mora biti hitra, vendar pa ne na račun kakovosti. Vsak mojster v ekipi ima natančno določeno zadolžitev. Na tak način dela potekajo hitro in učinkovito, kvaliteta pa ostaja na najvišjem nivoju. Sama fasada mora biti izdelana brez napak, saj drugače ne izpolnjuje svojega namena. S kombinacijo profesionalnega dela in vaših želja tako nastane prava gradbena mojstrovina.

Cena fasade je odvisna od večih dejavnikov

Pred samim začetkom del mojster s stranko opravi posvet ter oceni objekt, na katerem se bodo izvajala dela. Ravno stanje objekta je tisto, ki v veliki meri določa, kakšna bo končna cena fasade. Lahko da bo dovolj zgolj obnova fasade ali pa bo vse potrebno narediti na novo. Zagotovo je ‘štart iz nič’ dražji, saj ta zahteva tudi izbiro izolacijskega materiala. Ta je lahko tervolom ali stiropor. Bolj pogosta izbira je stiropor, ki je cenejši, vendar ima kljub temu izredne izolacijske sposobnosti. Seveda pa se pri izdelavi načrta vedno upošteva tudi finančne zmožnosti stranke. Ko se zaključijo dogovori o vseh tehničnih podrobnostih same izdelave, sledi še izbira barve, katere prvenstvena naloga pa je estetska.

Ker pa je zadovoljstvo strank na prvem mestu, cena fasade vključuje tudi zaščito objekta. To pomeni, da delovna ekipa pred začetkom del zaščiti občutljivo stavbno pohištvo in sestavne elemente vašega doma – terasa, okna, okenske police in vrata. Za zaščito se uporablja zaščitne ponjave. Po zaključku del pa se vse morebitne nečistoče, ki so nastale ob nanašanju gradbenih materialov in zaščitnih premazov, tudi temeljito očisti in odstrani.

cena fasade 1

Fasada narejena po vaši meri

Za izdelavo svoje fasade izberite podjetje Moj fasader, ki svoje delo že vrsto let opravlja srčno in predano. Svojega posla ne dojemajo zgolj kot vrsto gradbenih postopkov in tehničnih del, ampak tudi kot delo za ljudi. Svojim strankam namreč ponujajo številne svetovalne usluge in jim pomagajo na poti k boljšemu počutju v njihovem domu. In ravno to je tisto, kar podjetje in njegove zaposlene bogati.

Vrhunske fasade, narejene po meri ljudi, dajejo prostoru nek poseben čar in energijo – prostor oplemenitijo. Fasaderstvo tako združuje adute, kot so vrhunsko znanje, dobra mera natančnosti in ščepec unikatnosti. Ravno zaradi zmagovalne miselnosti, so jim pri srcu še posebej zahtevni projekti, kot so fasade velikih poslovnih objektov, stanovanjskih stavb in različnih kompleksov. Fasaderji si tako zaslužijo naziv umetnikov, ki ustvarjajo na velikem platnu.

 

 

Nedavne objave