Električne polnilne postaje – konkurenčna prednost za vašo nastanitev


Vse več ljudi se zaveda pomena električnih vozil, kar se odraža v tem, da električne polnilne postaje postajajo vedno številnejše v državah po vsem svetu. Nedavni podatki kažejo, da se prodaja električnih vozil zvišuje in dosega zavidljive številke. Leta 2022 je bilo prodanih več kot 10 milijonov električnih vozil, kar predstavlja skoraj 14 % svetovnega trga avtomobilov. Za leto 2023 je predvideno prodanih 14 milijonov, kar bi zneslo 18% svetovnega trga avtomobilov. Tudi zakonodaja se spreminja, saj je cilj, da bodo vsi avtomobili na elektriko do leta 2035.

Vključitev polnilnih postaj za električna vozila v svoje storitve

Vključitev polnilnih postaj za električna vozila v svoje storitve ima več pomembnih prednosti. To lahko poveča privlačnost in konkurenčnost vaše nastanitve, saj bodo gostje raje izbrali nastanitev, ki ponuja možnost polnjenja avtomobila. Število gostov, ki potujejo z električnimi avtomobili, se povečuje, zato je ponujanje električne polnilne postaje pomembno, da izgubite manj rezervacij. To lahko privede tudi do pridobitve lojalnih strank. Če gostje uporabljajo električna vozila, bodo tudi v prihodnosti iskali nastanitve z možnostjo polnjenja avtomobila. In če boste gostom ponudili polnilno postajo, si bodo zapomnili vašo nastanitev in se ob naslednjem obisku Slovenije verjetno spet odločili za vašo nastanitev.

Električne polnilne postaje
Vrhunska kakovost in sodoben dizajn električnih polnilnih postaj.

Ponujanje polnilnih postaj za električna vozila ima tudi pozitiven vpliv na ohranjanje okolja in podpira trajnostni turizem. Z možnostjo polnitve električnih vozil spodbujate uporabo vozil, ki zmanjšujejo onesnaževanje in pomagajo ohranjati okolje. Tako spodbujate trajnostni turizem in povečujete svojo trajnostno usmerjenost. Poleg tega vključitev polnilnih postaj v vašo nastanitev pomeni izpolnjevanje družbene odgovornosti.

Izberite edinstvene električne polnilne postaje, prilagojene vašim potrebam

Podjetje Optimaplus je analiziralo ponudnike električnih polnilnih postaj in se povezalo z zanesljivim slovenskim podjetjem, ki nudi kakovostne električne polnilne postaje, ki so prilagojene vašim zahtevam. Te električne polnilne postaje uporabnikom omogočajo zanesljivo polnjenje vozil. Podjetje nudi vzpostavitev polnilne infrastrukture na vaši lokaciji s polnilnicami visoke kakovosti. Poleg tega ponujajo dodano vrednost v obliki celovitega upravljanja in nadzora vseh polnilnic, dinamičnega reguliranja moči brez povečanja priključne moči in uporabe aplikacije Mega Mobility za domače ali javno polnjenje vozila.

Električne polnilne postaje
Primerno za polnjenje vseh znamk električnih vozil.

Pridobite konkurenčno prednost in privabite več gostov

Če želite izkoristiti priložnost, ki jo ponujajo električne polnilne postaje za električna vozila, jih kontaktirajte in si pridobite več informacij o tem, kako lahko sodelujete pri ohranjanju okolja in hkrati pridobite konkurenčno prednost na trgu in si zagotovite več rezervacij. Naraščajoče število gostov potuje z električnimi vozili in znane platforme, kot sta Booking.com in Airbnb, že omogočata filtriranje iskanja nastanitev z polnilnicami za električna vozila. S tem, ko postanete lastnik polnilne postaje, lahko pridobite več gostov in si zagotovite konkurenčno prednost.

Električne polnilne postaje so trenutno eden izmed najbolj aktualnih trendov v turizmu. Če v vaši nastanitvi nimate polnilne postaje, lahko izgubite goste z veliko kupno močjo, zlasti iz držav, kot so Nemčija, Avstrija, Švica in Nizozemska, ki vedno bolj iščejo namestitve, ki ponujajo električne polnilne postaje.

Kakovostne in prilagojene polnilne postaje

S partnerjem lahko podjetje Optimaplus zagotovi kakovostne električne polnilne postaje, tako da električna polnilna postaja ne bo več problem za vašo nastanitev. Pri Optimaplus se vedno trudijo za vas in ponujajo konkurenčno prednost, ki vam bo pomagala privabiti še več gostov. Električna mobilnost ni samo trend, ampak želimo z njim zagotoviti čisto okolje za prihodnje generacije. Danes se soočamo s številnimi izzivi, kot sta povišanje cen energentov in globalno segrevanje, ki povzroča onesnaževanje okolja.

Raznolike možnosti polnilnih postaj za električna vozila

Obstajajo tri vrste polnilnih postaj za električna vozila, in sicer hišne, javne in hitre polnilne postaje. Javne električne polnilne postaje najdemo v različnih okoljih, kot so bencinske postaje, parkirišča, garažne hiše in pred poslovnimi objekti. Hitre polnilne postaje se lahko najdejo ob hitrih cestah in avtocestah, in lahko električno vozilo napolnijo v manj kot pol ure.

Cena polnilnih postaj za električna vozila je odvisna od vrste in zmogljivosti električne polnilne postaje. V nekaterih državah so na voljo subvencije za nakup in namestitev, kar lahko zniža stroške. Cene stenskih polnilnih enot se gibljejo med nekaj sto do nekaj tisoč evrov, sam končen znesek pa je odvisen od zmogljivosti naprave. Hitre (DC) električne polnilne postaje spadajo v višji cenovni razred, za njih je potrebno odšteti nekaj tisoč do več deset tisoč evrov.

Električne polnilne postaje
Zanesljivo, varno in učinkovito polnjenje vozil.

Delovanje in prednosti elektromotorjev v električnih avtomobilih

Električni avtomobili niso veliko manj zapleteni od klasičnih avtomobilov, vendar so v svojem delovanju drugačni. Elektromotor nameščen spredaj preko diferenciala prenaša navor na kolesa brez menjalnika, saj elektromotor deluje zelo dobro na širokem razponu vrtljajev in tudi pri mirovanju, zato sklopka in menjalnik nista potrebna. Nekateri električni avtomobili imajo menjalnik, a gre predvsem za superšportne avtomobile za doseganje izjemno velikih hitrosti ali pa jih imajo zato, ker imajo štirikolesni pogon (ki ga zagotovita dva elektromotorja).

V elektromotorjih je majhnost velika prednost, saj lahko proizvajalci v avto namestijo več kot enega. Elektromotor lahko proizvaja navor brez menjalnika in sklopke, kar pomeni, da so ti avtomobili cenejši za vzdrževanje kot klasični avtomobili. Superšportni električni avtomobili imajo lahko več motorjev, tudi štiri, kar pa omogoča vsakemu kolesu lasten motor. Elektromotorji v modernih električnih avtomobilih opravljajo več funkcij, kot samo poganjanje vozila. Delujejo tudi kot generatorji električne energije, ki ob zmanjševanju hitrosti in pri zaviranju pretvarjajo sproščeno energijo v električno energijo in jo nato ohranjajo v baterijskem sklopu.

Možnosti regeneracije in vpliv baterij na domet in polnjenje.

Različni električni avtomobili imajo različno moč regeneracije, ki se lahko nastavi ročno. Pri nekaterih avtomobilih morajo vozniki pomagati z zavoro tik pred ustavitvijo, ker se avto sam ne ustavi popolnoma, tako kot pri VW e-Golf ali Hyundai Kona. Nekateri električni avtomobili nimajo nobene nastavitve regeneracije, kar se pozna pri porabi energije in so zelo podobni klasičnim avtomobilom s samodejnim menjalnikom. Elektronika v avtomobilu lahko opravi ves del samodejno, kar pomeni, da je vožnja z električnim avtomobilom bolj mirna in prijetnejša kot pri klasičnih avtomobilih.

Baterije so pomemben element električnih avtomobilov, ki pomembno vpliva na njihov domet. Skoraj vsi električni avtomobili uporabljajo litij-ionske baterije, nekateri pa tudi litij-polimerne, ki so sestavljene iz različnih kovin. Število celic v bateriji, oz. napetost baterije, določa njeno zmogljivost, ki se navaja v kilovatnih urah. Cenejši električni avtomobili imajo navadno zmogljivost baterije okrog 40 kilovatnih ur, novejši modeli pa imajo vse do 100 ali več kilovatnih ur, kar pripomore k večjemu doseganju z avtomobilom in manjši obremenitvi baterije, kar pa ima za posledico daljšo življenjsko dobo. Večja zmogljivost baterije pomeni tudi hitrejše polnjenje.

Prednosti lastništva električnega avtomobila

Električni avtomobili imajo preprost sistem delovanja, vendar so trenutno še dragi. Vendar, ko se povpraševanje poveča, bodo padle cene. Če imate možnost rednega polnjenja doma čez noč, je to dovolj za večino primerov. Dom je tako primarni kraj polnjenja električnih avtomobilov, javne polnilne postaje pa so namenjene bolj za dopolnjevanje baterije v primeru potrebe. Statistike uporabe električnih avtomobilov kažejo, da se več kot 90% polnjenj opravi doma. Na prvi pogled je cena električnih avtomobilov visoka, vendar če upoštevate skupne stroške lastništva, ki vključujejo ne le nakup avtomobila, temveč tudi financiranje, vzdrževanje, ceno ‘goriva’ in subvencije, so električni avtomobili že zdaj lahko cenejši od klasičnih. Za vsakogar, ki na dan prevozi vsaj 100 kilometrov, lahko mesečni obrok ugodnega kredita za električni avtomobil stane manj kot mesečni stroški goriva za klasični avto.

V električnem avtomobilu obstajajo tudi drugi napredni sistemi poleg baterije, elektromotorja in vgrajenega polnilca. Ti sistemi vključujejo močnostno elektroniko, ki nadzira pretok električne energije med baterijo in motorjem ter omogoča učinkovito delovanje motorja. Hkrati pa zagotavlja nizkonapetostno energijo za druge dele avtomobila, ki delujejo na 12 voltov.

Nedavne objave