Garažna vrata; vstopite v svoj dom s stilom


garažna vrata

Ko gradimo ali obnavljamo svojo hišo se vedno veliko ukvarjamo s fasado, streho, vrati in okni. Pogosto pa niti ne pomislimo na zelo pomemben element, ki vam odpira pot v vaš dom – garažna vrata. In tako se nemalokrat zgodi, da izberemo napačna, za nas neprimerna garažna vrata, ki jih seveda drago (pre)plačamo. In da je težava še večja, to opazimo prepozno, verjetno pa celo takrat ko je celotna konstrukcija že montirana in v uporabi. Kaj lahko storimo? Če so garažna vrata že montirana, potem žal kaj drugega kot njihova menjava ne pride v upoštev. V kolikor pa se s projektom postavitve garažnih vrat šele soočamo, potem pa je obvezna izbira ustreznega izvajalca, ki točno ve, kako se stvari streže.

garažna vrata

Kakšna garažna vrata so primerna zame

Ko se odločamo za nakup garažnih vrat se moramo zavedati, da imajo ta, poleg estetske, tudi marsikatero drugo zelo pomembno funkcijo. Garažna vrata namreč ščitijo vaš dom pred vsiljivci, vam pa zagotavljajo varnost na najvišjem nivoju. Verjetno zato ne rabimo posebej poudarjati, zakaj morajo biti garažna vrata vrhunsko izdelana? Vrata, ki so izdelana iz kakovostnih materialov, pa so hkrati enostavna in cenovno ugodna za vzdrževanje, svojim lastnikom pa lahko služijo zelo dolgo časa.

Predvidevamo, da vas zanima, kaj sploh odlikuje kakovostna garažna vrata. Nekoliko nenavadno, pa vendar gre pri doseganju kvalitete za malenkosti, male sestavne elemente, ki skupaj tvorijo kakovost večjega formata. Tako na primer bistveno aktivno vlogo pri dvigovanju garažnih vrat odigrajo vzmeti. Z njimi dodatno sodelujejo še jeklene vrvi in motorni pogon. Ker pa so to najaktivnejši elementi in s tem najšibkejši členi v celotnem sistemu, morajo biti res vrhunsko izdelani. Pri podjetju Adoor so tako na te malenkosti še posebej pozorni. Zavedajo se namreč, da lahko pri tako kompleksnem sistemu, kot so garažna vrata, že pomanjkanje ene majhne komponente pomeni pravi kolaps.

Izberite torej garažna vrata, ki so kompaktna, izdelana iz kakovostnih materialov, uporabniku pa omogočajo enostavno uporabo in vzdrževanje.

Da boste vedeli, kaj izbrati

garažna vrata 1

Potreba po kakovostnih garažnih vratih vseskozi ostaja enaka, trendi pa se seveda stalno spreminjajo. Tehnološki napredek drvi s polno paro naprej, tako da se na trgu vsak dan pojavljajo garažna vrata, opremljena z novimi zanimivimi inovacijami. Ena takih je na primer odpiranje vrat na dotik. Včasih so bila zelo priljubljena dvokrilna vrata, ki pa jih danes najdemo pri redko kateremu uporabniku. Zaradi potrebe po večji funkcionalnosti garažnih vrat, so se razvila dvižna garažna vrata. Ta kraljujejo na vrhu priljubljenosti že več kot 20 let.

Največja prednost dvižnih garažnih vrat je njihova funkcionalnost, ob tem pa ne zavzamejo veliko prostora. Med seboj se razlikujejo glede na sistem vzmetenja in moč motorja, ki jih dviga in spušča. Stranka lahko izbira med različno velikimi in težkimi vrati, poljubno pa izbere tudi debelino izolacije. Vsaka vrata se pred montažo premaže s končnim premazom, ki jih ščiti pred vplivi iz okolja.

Trenutni trendi s področja garažnih vrat zapovedujejo stilsko usklajenost med vhodnimi in garažnimi vrati. Vse več ljudi izbere garažna vrata v imitaciji betona, ki se skladajo z današnjimi modernimi hišami v minimalističnem slogu. K hišam v bolj tradicionalnem slogu se bodo lepo podala vrata v temnejši barvi, morda tudi v imitaciji lesa. Opcij pri izbiri garažnih vrat je res veliko, prav tako pa pri montaži. Če ne želite, da so vaša vrata preveč opazna, se jih lahko skrije pod fasadno plast.

S pravo izbiro garažnih vrat boste dodali piko na i celotnemu izgledu vašega doma. Če pri pomembnih nakupih ne sklepate kompromisov, potem izberite Adoor d.o.o. S pomočjo strokovnega svetovanja, vam bodo pomagali poiskati točno takšna, ki ustrezajo vam in vašemu slogu. Zaradi svojega enostavnega upravljanja, vam bodo Adoorjeva dvižna vrata polepšala vsakodnevne odhode v službo in vas z veseljem pričakala ob prihodu domov. Drznite si v svoj dom vstopiti s stilom.

 

 

Nedavne objave