Izdelava spletnih strani po korakih


Izdelava spletnih strani

Spletno oblikovanje je postopek načrtovanja, konceptualizacije in urejanja vsebin na spletu. Danes oblikovanje spletnega mesta presega estetiko in vključuje njegovo splošno funkcionalnost. Spletno oblikovanje vključuje tudi spletne aplikacije, mobilne aplikacije in oblikovanje uporabniškega vmesnika. Izdelava spletnih strani Gorec d.o.o., še nikoli ni bila tako preprosta, če zaupate strokovnjakom.

Ste vedeli, da lahko spletno oblikovanje močno vpliva na vašo uspešnost v iskalnikih, kot je Google? V tem članku boste našli nekaj koristnega vpogleda v to, kako vam pomagamo ustvariti spletno mesto, ki ni samo videti dobro, ampak deluje pravilno in se visoko uvršča med iskanje.

Izdelava spletnih strani

Kako izgleda izdelava spletne strani

Danes je na trgu veliko ustvarjalcev spletnih strani, ki ponujajo široko paleto funkcij in storitev. Wix, Squarespace, Webflow in PageCloud je le nekaj primerov priljubljenih graditeljev spletnih mest, ki se razlikujejo po zmožnostih oblikovanja, možnostih predlog, ceni in celotni izkušnji urejanja.

Izdelovalci spletnih strani ustvarjamo prilagodljiva ali odzivna spletna mesta, ki ponujajo različne gradbene izkušnje. Ti koncepti bodo podrobneje obravnavani v nadaljevanju, da boste razumeli, kateri gradbeniki bodo delali za vas.

Vsi ne vedo, kako kodirati. To je seznanitev s svoboščinami in omejitvami različnih orodij, kar je za oblikovanje spletnih strani bistvenega pomena. Na primer, čeprav je WordPress najpogosteje in res preprosto uporabljena spletna platforma, pri vizualnih oblikovalcih pogosto ni najbolj priljubljen.

Izdelava spletnih strani ima tudi elemente spletnega oblikovanja

Pri oblikovanju spletnega mesta je pomembno upoštevati videz in funkcionalnost spletnega mesta. Vključitev teh elementov bo povečala splošno uporabnost in uspešnost. Uporabnost spletnega mesta vključuje elemente, kot so vmesniki, ki so enostavni za krmarjenje. Primerna mora biti uporaba grafike in slike, dobro napisano in dobro postavljeno besedilo ter barvna shema. Uspešnost spletnega mesta se nanaša na njegovo hitrost, uvrstitev, iskanost in zmožnost zajemanja vašega občinstva.

Izdelava spletnih strani – pisna kopija

V bistvu gresta videz in besedilo spletnega mesta z roko v roki. Pomembno je, da ustvarjalci vsebin in oblikovalci sodelujemo, tako lahko ustvarimo skladen dizajn z uravnoteženimi elementi. Osredotočamo se na ustvarjanje kosov besedila (z uporabo besedilnih blokov).

Izdelava spletnih strani – pisave

Izbrati je treba pisavo, ki ustreza celotnemu dizajnu. Pisava naj se ujema z barvno shemo, grafiko, slikami in okrepi splošen ton spletnega mesta. Orodja, kot je Canva’s Font Combinator, lahko pomagajo najti popolno ujemanje s pisavo. Orodja za spletno oblikovanje, kot je PageCloud, v svojo aplikacijo vključujejo celo številne sezname pisav.

Izdelava spletnih strani – barve

Barve so eden najpomembnejših elementov, ki jih je treba upoštevati pri oblikovanju spletnega mesta. Obstaja veliko napačnih predstav o psihologiji barv, in bolj pomembno je, da se osredotočimo na barve, ki dopolnjujejo vašo celotno zasnovo in ton spletnega mesta. Barvno shemo prilagodimo znamki in sporočilom, ki jih želite sporočiti širšemu krogu strank.

Izdelava spletnih strani – postavitev

Način, kako se z vami odločamo za ureditev vsebine, bo močno vplivalo na uporabnost in funkcionalnost spletnega mesta. Pri izbiri postavitve ni posebnih pravil. Upoštevati je treba potrebe ciljne publike in se izogniti pretirani spodbudni postavitvi, ki bi lahko poslabšala sporočila, ki jih želite posredovati.

Izdelava spletnih strani – oblike

Uporaba grafičnih elementov pri spletnem oblikovanju lahko pripomore k brezhibni integraciji besedila in slik ter k splošnemu videzu spletnega mesta. Kombinacija čudovitih barv in oblik lahko pomaga usmeriti pozornost obiskovalcev spletnih mest in prispeva k celotnemu toku.

Izdelava spletnih strani zajema tudi razmik, slike in ikone, video vsebine, navigacijo, animacije, integracijo uporabnikov, strukturo spletnega mesta ter hitrost. Prav tako je treba misliti na združljivost med brskalniki in med napravami, določiti prilagoditve glede na vrsto naprave in širino brskalnika.

 

Nedavne objave