Kateri komarniki za vrata so najbolj priljubljeni v tem trenutku?


komarniki za vrata

Bliža se pomlad, ko se narava začne prebujati in so dnevi spet toplejši in daljši. Poleg cvetlic in pomladnega sonca, pa na plano takrat pridejo tudi najrazličnejše žuželke in mrčes. Med temi so zagotovo najbolj nadležni komarji, ki so prava nadloga skorajda celo pomlad in nato še poletje. Na svežem zraku se jih sicer malo težje znebimo, lahko pa poskrbimo, da jih vsaj v hiši ali stanovanju letos ne bomo imeli. Pri tem so nam lahko v veliko pomoč kakovostni komarniki za vrata. Ti bodo preprečili vdor komarjev in ostalih nepovabljenih gostov v notranje prostore.

Brez komarjev tudi pri odprtih vratih

Komarniki za vrata ali okna so odličen dodatek za vsako hišo ali stanovanje. Gre za posebno mrežo oziroma nekakšen pripomoček, ki se namesti na okna in vrata bivalnih prostorov. Ta mreža nas ščiti pred vdorom mrčesa ali ostalih živali. Na tak način se prepreči vdor, bodisi komarjev ali pa konec koncev tudi sosedove mačke v naše notranje prostore, ko imamo odprta vrata ali okna.

S pomočjo komarnikov je torej omogočeno, da zračimo hišo ali stanovanje. In to brez, da bi imeli potem polno sobo mrčesa in nepovabljenih gostov. Na tak način je naše bivanje veliko bolj udobno. V sobah se namreč ne rabimo neprestano ukvarjati s tem, da odstranimo neželene insekte. Poleg tega pa lahko komarniki za vrata omogočijo tudi bolj miren spanec. Komarji nam ne letijo pri postelji, v prostorih pa imamo svež zrak, kar posledično vodi tudi v višjo kvaliteto življenja.

komarniki za vrata
Vaši prostori so lahko polni svežega zraka in brez nadležnega mrčesa.

Enostavna namestitev, primerno za vse tipe vrat

Ampak to je zgolj nekaj izmed prednosti, komarniki za vrata so med drugim odlični tudi zaradi tega, ker so izredno praktični in uporabni. Ena izmed prednosti komarnikov je na primer tudi ta, da se namestijo zelo hitro in enostavno. Primerni pa so praktično za vse tipe oken in vrat. Uporabni so tako za novogradnje kot tudi za starejše hiše in stanovanja.

Na voljo so v različnih barvah in velikostih ter v različnih materialih, tako da se res podajo k vsaki stavbi. Vgradijo se lahko kadarkoli, tudi naknadno. Ni torej potrebno, da se za njih odločimo že takoj ob namestitvi oken ali vrat. Ob pravilnem vzdrževanju in pospravljanju pa je tudi njihova življenjska doba izredno dolga. Zdržijo lahko tudi do 15 let ali več. Glede na vse te prednosti, skorajda ni razloga, da komarnika ne bi imeli. Kakšni komarniki za vrata pa so torej vse na voljo in katerega izbrati?

Kakšne vrste komarnikov za vrata so na voljo?

Dan danes je na trgu na voljo vrsta različnih komarnikov. Razlikujejo se predvsem glede na tip oziroma način izvedbe. To pomeni, da so lahko komarniki za vrata fiksni, krilni, rolo ali pa drsni. Lahko so torej fiksno nameščeni, lahko se odpirajo tako, da se potisnejo, lahko se odprejo s pomočjo noge, nekateri modeli imajo za odpiranje celo poseben ročaj. Za vrata so najbolj primerni drsni ali pa krilni komarniki. Da bomo lažje razumeli, kaj je razlika med njimi, smo v nadaljevanju podrobno predstavili obe vrsti komarnikov.

 • Drsni komarniki za vrata

  Začnimo z najbolj naprednimi in v zadnjem času tudi najbolj priljubljenimi, to so drsni komarniki za vrata. Ti so primerni predvsem za večje odprtine, kot so na primer dvižna drsna vrata, balkonska vrata, zimski vrtovi, terase ali panoramske stene. Zaradi tega so posledično na voljo tudi v velikih dimenzijah ter v večkrilnih izvedbah. Ti se lahko najbolj optimalno prilagodijo odprtinam. Njihova namestitev je enostavna, saj tovrstni komarniki za vrata ne potrebujejo dosti globine. So trpežni, dodatno ojačani in izredno trdni. To pomeni, da so zanesljivi in je njihova življenjska doba dolga.

  Poleg tega pa je njihova prednost tudi ta, da je upravljanje drsnih komarnikov izredno enostavno. Preprosto pomikamo jih levo in desno. Pomikanje pa deluje tiho in brez težav. Da izgledajo še bolj sodobno in so še bolj praktični, se lahko brez težav kombinirajo tudi s senčili ali zunanjimi žaluzijami. Za še več možnosti upravljanja drsnih komarnikov pa so hkrati na voljo še ročaji ali pa sodoben profil odpiranja z nogo.

komarniki za vrata
Koliko stanejo komarniki za vrata? Cenik se razlikuje glede na vrsto in velikost komarnika.
 • Krilni komarniki za vrata

  Druga vrsta komarnikov, je izvedba krilnih komarnikov. Ta vrsta komarnikov je prav tako idealna rešitev pred neželenimi obiskovalci. Primerni so za vgradnjo na različne tipe vrat in oken, najbolj idealni pa so predvsem za balkonska vrata oziroma terase. Gre za zanesljive in fleksibilne komarnike za vrata, ki so enostavni za namestitev. V primerjavi z drsnimi komarniki potrebujejo namreč še manj globine, drsni tečaji pa niso potrebni. Okvir tovrstnih komarnikov je izdelan iz kakovostnega aluminija, ki se lahko poljubno pobarva. Na tak način se podajo k vsem objektom.

  Njihovo upravljanje pa je izredno enostavno in poteka po principu kot je odpiranje običajnih vrat. Gre za praktično rešitev, ki je predvsem primerna za tiste, ki dosti odpirajo balkonska vrata in imajo pogosto zasedene roke. V večini primerov se namreč tovrstni komarniki za vrata odpirajo navzven, tako da se jih zgolj potisne naprej z roko ali z nogo. Najbolj posebna izvedba krilnih komarnikov – nihalni komarniki, pa omogočajo celo odpiranje v obe smeri. Iz zunanje smeri se jih odpre tako, da se zgolj narahlo potegne za ročaj.

  Kar je še posebej praktično pri tej vrsti komarnikov pa je to, da se zaprejo samodejno. Odpremo jih torej s pomočjo roke ali noge, za nami pa se sami in tiho zaprejo. Z zapiranjem se torej sploh ne rabimo ukvarjati. Na okviru je prav tako nameščen poseben magnet, ki omogoča, da ostanejo komarniki zaprti tudi ob močnem vetru, prepihu ali dežju. Tudi ti komarniki imajo možnost dodatnih ročajev in sodobnega odpiralnega sistema z nogo.

Različni tipi komarniških mrežic

Poleg izvedbe pa se komarniki za vrata ločijo tudi po tem, kakšno mrežo imajo. Pomembna lastnost je torej, kako gosta je mreža komarnika in kakšen vdor zraka omogoča. Mreža pravzaprav predstavlja skorajda celoten komarnik, če seveda odštejemo okvir, zato mora biti kakovostna. Kakšno mrežo pa je torej najbolje izbrati?

Tukaj lahko izpostavimo, da je praktično vsaka komarniška mreža dobra izbira in služi svojemu namenu. Vse komarniške mreže Roltek so namreč kakovostne, izdelane iz najboljših materialov, z dolgo življenjsko dobo in stabilne. Katero izbrati, pa je odvisno predvsem od tega, v kakšnem okolju živimo in kakšni komarniki za vrata nam ustrezajo. Če smo na primer doma v strnjenem naselju ali mestu, lahko izberemo tanjšo komarniško mrežico. Tam najverjetneje ni toliko insektov in cvetnega prahu. V kolikor živimo na podeželju ali pa celo v bližini gozda, travnika, pa je morda boljša izbira močnejša komarniška mreža. Tam je namreč verjetno tudi več žuželk, več cvetnega prahu in ostalih živali. Močnejša mreža pride prav tudi v primeru, da imamo doma mačko ali psa.

Gostoto mreže je dobro upoštevati tudi pri tem, koliko svetlobe in zraka si želimo, da prodre skozi komarnik. Pri močnejših komarniških mrežah bo namreč v prostore prišlo manj zraka, saj so luknjice bolj goste. Prostori bodo prav tako bolj zasenčeni. Tanjše komarniške mreže pa so skorajda nevidne in prostorov ne zasenčijo. V prostore pustijo več svežega zraka ampak tudi več cvetnega prahu in umazanije. Ampak nobena vrsta mreže ni nič slabša. Gre zgolj za preference, kaj si posamezniki želimo pri komarniku in kaj nam ustreza.

komarniki za vrata

Koliko stanejo komarniki za vrata? Cena se razlikuje glede na tip komarnika

Glede na to, kakšno mrežo izberemo, se nato določi tudi cena. Koliko približno pa stanejo komarniki za vrata? Cena je odvisna od tega kakšen tip komarnika smo izbrali. Torej kakšen je okvir, kakšen je material, kakšna je gostota mreže. Cena komarnika za vrata se seveda določi tudi glede na velikost komarnika, ki ga potrebujemo. V grobem velja, da so manjši komarniki na voljo že za dobrih 50 do 100 evrov. Večji komarniki stanejo okrog 100 evrov. Dimenzije po meri oziroma XXL komarniki za vrata pa so lahko tudi okrog 200 evrov ali več.

Tukaj je potem potrebno prišteti še, kakšna je namestitev komarnika ter kakšen profil za odpiranje si želimo. Tam kjer je komarnike težje namestiti, se posledično dvigne tudi cena. Dražja namestitev je prav tako pri drsnih komarnikih, saj se morajo namestiti tudi tečaji. Otežena namestitev je tudi pri komarnikih, ki se odpirajo s pomočjo noge. Nekateri se potem odločijo še, da želijo imeti komarnik brez sredinske prečke ali večjo stabilnost, kar spet dvigne ceno. Ker nekaterim komarniki povzročajo težave in so slabo vidni, pa so na voljo tudi posebne nalepke za komarnike. Za dodatno ceno je v komarniško mrežo možno vgraditi še prehod za mačke ali pse.

Komarniki za vrata: Cenik in ostale podrobnosti

Možnosti je torej neskončno, komarniki za vrata se lahko naredijo popolnoma po meri posameznika. Pri podjetju Roltek ponujajo individualno obravnavo in izdelavo v dimenziji in barvi, ki bo najbolj primerna za objekt. Njihovi komarniki so na voljo v dvojni in trojni izvedbi, imajo pa tudi možnost, da se nadgradijo. Glede na različne možnosti in različne cenovne range, so prepričani, da se v njihovi ponudbi najde nekaj za vsakega. Kar je še dodatna spodbuda za nakup, na vse komarnike za vrata vam nudijo tudi pet letno garancijo.

Se še vedno sprašujete zakaj komarniki za vrata? Cenik in ostale podrobnosti najdete na spletni strani podjetja Roltek. Preverite ponudbo in jih kontaktirajte ter se posvetujte o tem, kakšni komarniki za vrata so najbolj ustrezni za vas. Ponudbo najdete tukaj komarniki za vrata-cenik.

Vnesite v vaše prostore svež zrak in se enkrat za vselej znebite nadležnega mrčesa!

 

Nedavne objave