Lovilec olja za odpadno vodo


Veste kaj je lovilec olja? To je naprava, ki iz odpadne vode izloča ogljikovodike in usedljive snovi. V napravi deluje poseben filter, ki služi za čiščenje meteorne vode in avtomatsko zapiranje iztoka, kateri preprečuje izliv izločenega olja iz lovilca v iztok. Skratka lovilci olja bodo poskrbeli za pravilen pretok odpadne vode in da v samem sistemu ne pride do zamašenja. Deluje podobno kot standardna enota, samo da ta v primeru večjih padavin pretok vode poveča za 5x do 10x. Pokrovi lovilcev olj so narejeni iz PE-HD materiala, katerega se da reciklirati.

lovilec olja

Lovilci olja se ponavadi uporabljajo tam, kjer lahko pride do izliva olja v naravno okolje. To se ponavadi dogaja na bencinskih servisih, mehaničnih delavnicah, avtopralnicah, asflatiranih površinah in podobno. Se pravi vgradimo jih tam, kjer pride do možnosti izliva olja v naravo. Na voljo imata različne dimenzije pretokov in kapacitet. Lovilci trgovine 2PR so proizvedeni s Evropskim standardom EN 858-1, kar pomeni, da so visoke kvalitete in varni za uporabo. Lovilci olja s pomočjo posebnega filtra preprečujejo izliv olja v naravo, kar naredijo tako, da skozi  filter ne pride olje, ampak se ustavi v posebni veliki posodi. Posodo je pa treba izprazniti na določen čas, kar je spet odvisno od same velikosti te posode. Lovliec olja veliko pripomore k varovanju narave. Vsi že vemo, da se stanje osnaževanja narave poslabšuje praktično vsak dan. Ljudje mečemo plastične neregzradljive odpadke v morje ali pa naravo, kar negativno vpliva na naš planet. Zato z lovilci olja veliko prispevamo k ohranjanju zdrave narave, sploh ko se gre pri strupenih oljih.

Lovilec-olja

Se zanimate za nakup lovilca olja? Oglasite se ali pa pokličite v trgovino 2PR, kjer boste z prijaznimi zaposleni našli pravo rešitev za vaš problem. Prijazni svetovalci so bodo vzeli čas, z vami pregledali okolico, kjer želite vgraditi lovliec olja in tako našli optimalno rešitev.

Nedavne objave