Nega obraza se razlikuje glede na tip kože


Nega obraza

Obraz je najbolj izpostavljen del telesa, ki je vedno na udaru pred zunanjimi vplivi. Zato ni potrebno posebej poudarjati, zakaj je potrebno kožo na obrazu dobro negovati. Nega obraza se začne doma, nadgradimo pa jo z obiskom v kozmetičnem salonu, kjer za našo kožo poskrbijo še strokovnjaki. Tako ne bo naša koža na obrazu le mehka in prijetna na otip, ampak bo tudi pomlajena in nahranjena. Ker pa ima vsak drugačen tip kože na obrazu, je treba vsak tip obravnavati drugače, da so rezultati najboljši.

Nega obraza

Tipi kože

Ko se pogovarjamo o koži na obrazu, na grobo ločimo štiri tipe kože. Pri vsakem tipu kože je nega obraza drugačna. Prvi tip je normalna koža. Taka koža je najmanj problematična, saj v ničemer ne izstopa. Potem je tu suha koža, ki težko zadržuje vlago. Tretji tip je mastna koža, ki je nagnjena k aknam in ostalim nepravilnostim, zadnji pa je mešana koža, kjer gre za kombinacijo več tipov kože. Pogosto zaradi nerazumevanja lastnega tipa kože ljudje ne izberejo pravilnih kozmetičnih izdelkov in stanje kože le še poslabšajo. Nega obraza, ki se dodatno posveti pomanjkljivostim, pa poskrbi, da koža izgleda mladostno in zdravo.

Nega kože doma

Vsaka nega kože, tako na telesu kot na obrazu se začne doma. Nega obraza bi morala biti za vse, za ženske in moške, tako kot umivanje zob, osnovno opravilo v kopalnici. Že takoj, ko otrok stopi v puberteto je dobro, da se nauči pravilne nege obraza, ki jo bo potem uporabljal celo življenje. Lepa in čista koža ne pomeni le boljše samozavesti, ampak predstavlja tudi zdravje. Zdravje se namreč kaže na koži in takoj, ko so spremembe to pomeni, da procesi v telesu ne delujejo normalno in je to lahko znak bolezni. Koža na obrazu vas opozarja tudi o tem ali dovolj spite, če se zdravo prehranjujete in ali pijete dovolj vode.

Osnovna nega obraza, ki bi jo morali izvajati zjutraj in zvečer očisti kožo vseh nečistoč. Zmotno je mišljenje, da bi si morale zvečer očistiti obraz le ženske, ki uporabljajo make up. Če si boste očistili obraz zjutraj ali zvečer in ne uporabljate make upa, vas bo zagotovo presenetila količina umazanije, ki se čez dan (ali noč) nabere na vaši koži. Koža namreč ščiti naše telo, zunaj pa se gibljejo mikrodelci, ki jih s prostim očesom ne vidimo in jih opazimo šele potem, ko z vato potegnemo po obrazu.

Postopek osnovne nege ni dolg in ga lahko opravite v nekaj minutah. Seveda si ga mora vsak prilagoditi glede na svoj tip kože in pa glede na to, kaj mu odgovarja. Če zase niste prepričani, lahko za nasvet vprašate vašo kozmetičarko.

Nega obraza v kozmetičnem salonu

Osnovna nega obraza doma je seveda izjemnega pomena, ampak tisto piko na i pa dosežete pri obisku kozmetičarke. V kozmetičnih salonih imajo kozmetične linije, ki v drogerijah niso na voljo in veliko bolje učinkujejo na zdravje kože. Poleg tega imajo tudi posebne aparate, s pomočjo katerih prodrejo globoko v povrhnjico kože in jo nahranijo še od znotraj. Po negi obraza v kozmetičnem salonu se boste tako počutile kot prerojene, saj vam bo kozmetičarka res globinsko uredila kožo.

Že pred samo nego vam bo svetovala, kakšen tretma bi bil za vaš tip kože in glede na vaše želje primeren. Namreč nekateri tretmaji za določene tipe kože niso primerni, prav tako pa se nekatere nege ne priporočajo v sončnih mesecih. Kozmetičarka vam tudi svetuje, kakšna nega obraza je glede na vaš tip kože primerna za doma. Čeprav se velikokrat vidijo rezultati že po prvi negi, pa je za dolgotrajne rezultate in res urejeno kožo potrebno na nego obraza priti večkrat. Načeloma je priporočljivo priti enkrat na mesec, se pa spet razlikuje glede na izbrano nego, vaš tip kože in vaše želje.

Nedavne objave