Za odkup aluminija se obrnite na podjetje Krizant d.o.o – zakaj?


Odkup aluminija

V današnjem času je aluminij eden najbolj uporabljenih elementov. Tako v splošni uporabi, kot v gospodarstvu. Pa tudi v vesoljski in letalski industriji. Zato je tudi zelo urejen odkup aluminija. Pri nas v Sloveniji za to skrbi podjetje Krizant d.o.o.

Aluminijeve dobre strani so odpornost proti rjavenju in enostavno oblikovanje. Sam po sebi je zelo nestabilen. Kot sestavina v različnih zlitinah pa zablesti v vsej svoji kakovosti. Prav tako je odličen elektroprevodnik. Aluminij je nemagneten in se ne iskri. Ti dve lastnosti omogočata uporabo aluminija tudi v nevarnih okoliščinah, kot so nevarnost eksplozije in podobno.

Odkup aluminija

Najpogostejši viri odpadnega aluminija oziroma priložnosti za odkup aluminija

Če malo bolj pomislimo in se ozremo okoli sebe, je resnično polno aluminija. Že v samem gospodinjstvu imamo pločevinke, konzerve in alu folijo. Alu folijo sicer največkrat po uporabi zavržemo. Pločevinke in konzerve pa lahko damo v predelavo.

Tudi med gradnjo hiše se nabere kar nekaj aluminija. Razni opilki in odpadki. Prav tako žlebovi. Vse to gre lahko v odkup aluminija.

V tekočem stanju aluminij vlivajo v razne kalupe. Najdemo ga v rešetkah in podobnih predmetih. Tudi podstavki za lahke drogove so iz aluminija. Ko ti odslužijo, je tak aluminij zrel za reciklažo.

Avto je poln aluminijastih delov oziroma delov, ki tudi vsebujejo aluminij. Nekateri od njih so: blok motorja, obloge avtomobila in platišča. Prav tako pa tudi karoserija.

Okvirji oken in vrat so prav tako iz aluminija. Največkrat so kombinirani z drugimi materiali.

Ob hiši imamo zelo pogosto tudi zunanje pohištvo. Razne stole, mize in ležalnike. Njihovi okvirji pa se zelo verjetno prav tako iz aluminija.

Žice so po večini bakrene. A se najdejo tudi aluminijaste. Te so sive barve in nemagnetne.

Kaj je umazan aluminij?

Umazan aluminij ni poln nečistoč. To je aluminij, ki je v kombinaciji z drugimi materiali in ga sami ne moremo očistiti. Lahko je barvan z raznimi vrstami lakov. Nanj so močno prilepljeni drugi materiali, ko je guma in podobno. Tudi takšen je primeren za odkup aluminija. Je pa njegova cena veliko nižja, kot za čisti aluminij.

aluminij

Recikliranje aluminija

V naravi potrebuje aluminij za razkroj več sto let. Tako je potrebno razmišljati o tem, kako ga reciklirati. Podjetje za odkup in predelavo aluminija nam priskoči na pomoč. Zakaj bi se nam nabirali razni ostanki v hiši, okrog nje ali v delavnici. V skladu z varovanjem okolja se bomo obrnili na njih. Aluminijevi odpadki iz gospodinjstva največkrat končajo v kanti za odpadke. Veliko bolje, kot nekje v gozdu. Če pa jim odstranimo jezičke, papir in jih splaknemo pod vodo, jih lahko prodamo. Pred prodajo jih je pametno dobro stisniti. Tako prihranimo kar nekaj prostora.

Za pravilno predelavo in upravljanje z aluminijevimi odpadki pa sta potrebna tako strokovno znanje kot usposobljenost. Za odvoz in ravnanje z aluminijevimi odpadki so prav tako potrebni stroji in naprave. Ti zmanjšujejo tveganje za nesreče in poškodbe pri ravnanju z odpadnim aluminijem. Odkup aluminija izvajajo podjetja, ki imajo registrirano to dejavnost. Pri svojem delu pa morajo upoštevati stroge predpise s področja varovanja okolja in zdravja pri delu.

30

Omenjeno podjetje vse to ima. Še več. Med njihovimi strankami veljajo kot zanesljiv poslovni partner. Prav tako pa je močno zaupanja vreden partner.

Odpadni aluminij natančno pregledajo in temu primerno razsortirajo. Tak aluminij potem predelajo do njegove ponovne uporabe v popolnoma enaki kakovosti. Aluminij vrnejo v ponovno predelavo. S tem se zmanjša sama proizvodnja aluminija. Pri tem pa se prihranijo tudi velike količine energije.

Zakaj se odločiti za odkup aluminija?

Prvi in najpomembnejši razlog naj bo varovanje okolja. Čisto okolje in zrak bodo potrebovali tudi naši zanamci. Ni pa zanemarljivo, da pri tem tudi nekaj zaslužimo. Za kakšne zneske gre je vse odvisno od količine, čistosti in dogovora s podjetjem, ki bo naše odpadke odpeljalo. Lahko pa le te tudi sami pripeljemo na odlagališče. Seveda, verjetno, v manjših količinah.

Ko se odločimo, da bomo naše odpadke prodali, pokličemo podjetje za odkup aluminija. Najprej se v telefonskem razgovoru dogovorimo osnovne stvari. Bomo odpadke pripeljali sami ali bo potreben njihov odvoz ali strokovni poseg. Ti nas bodo po potrebi obiskali in odpadke pregledali. Potem se bomo dogovorili za odkupno ceno in izvedbo odvoza. Včasih je potreben tudi razrez, kar seveda zmanjša ceno odkupa. Cena odkupa se spreminja. Nanjo vpliva povpraševanje na trgu, tako kot pri vseh kovinah. Sam aluminij ima višjo ceno, če je dovolj ohranjen, čist in ne preveč star. Kar pa ne pomeni, da malo manj kakovosten aluminij ni primeren za odkup. Vsak aluminij ali izdelek iz njega je primeren za odkup. Le cena je drugačna.

Če imamo polno garažo avtomobilskih delov iz aluminija, je čas da jo izpraznimo. Pri tem pa še zaslužimo. Podjetje za odkup aluminija bo teh odpadkov zelo veselo. Take odpadke lahko sami pripeljemo na deponijo. V predhodnem telefonskem pogovoru se le dogovorimo za čas in način dostave. In pa, seveda, za ceno.

Vse to so razlogi, da se obrnete na podjetje Krizant d.o.o. Je zanesljiv in kvaliteten partner pri ravnanju s kovinami.

Nedavne objave