Koliko stane odstranitev znamenja – cena je dosegljiva vsakemu žepu


odstranitev znamenja cena

Za odstranitev znamenja cena je individualna glede na število in vrsto znamenj. Pacienti pogosto iščejo odstranitev materinega znamenja iz kozmetičnih ali socialnih razlogov ali, veliko redkeje, ker madež povzroča bolečino oz. drugo telesno težavo in bolezen, zato je odstranitev znamenja – cena vas bo pozitivno presenetila, smiselna poteza. Rojstna znamenja spadajo v dve kategoriji – vaskularna, kar pomeni, da jih povzroča skupek krvnih žil in pigmentirana, kar pomeni, da jih povzroča presežek pigmenta. Običajne vrste rojstnih znamenj, ki jih pacienti zahtevajo odstraniti, so madeži, ki so vaskularni in temno rdeči ali vijoličasti in znamenja, ki so pigmentirana in svetlo rjava.

Kakšna je za odstranitev znamenja cena

Za paciente, ki jim zdravstveno zavarovanje tega ne krije, odstranitev materinega znamenja običajno stane manj kot 10 do 50 evrov ali več za kremo za posvetlitev kože brez recepta. Vendar pa je najbolje, da obiščete dermatologa, preden poskušate zdraviti materino znamenje doma.

 odstranitev znamenja cena

Za paciente, ki jim zdravstveno zavarovanje ne krije, odstranitev materinega znamenja običajno stane od nekaj sto do nekaj tisoč evrov ali več za zdravljenje z laserjem ali intenzivno pulzno svetlobo. Na splošno bi majhna rojstna znamenja padla na spodnji del razpona, večja rojstna znamenja pa na višji konec. Večina rojstnih znamenj zahteva približno pet do deset tretmajev.

Kaj je odstranitev znamenja?

Odstranitev rojstnega znamenja se pogosto šteje za kozmetični postopek, vendar ga nekatere zavarovalnice v nekaterih primerih krijejo. Za paciente, ki jih krije zdravstveno zavarovanje, bi stroški vključevali doplačila za obisk v ordinaciji. Dermatolog bo opravil prvo posvetovanje, da bo določil vrsto madeža. Pulzni barvni laser se pogosto uporablja za zdravljenje žilnih madežev, kot so madeži portovca. Običajno se ne uporablja nobena anestezija in zdravnik uporablja stroj, ki kožo ohladi z vodo, nato pa oddaja laserski žarek, katerega cilj je uničiti krvne žile, ki sestavljajo materino znamenje. Običajno je potrebnih več zdravljenj.

Številne druge vrste laserjev in terapij na osnovi svetlobe, se uporabljajo za zdravljenje različnih vrst rojstnih znamenj. Za odstranitev znamenja, cena je odvisna tudi od uporabe tehnologije, je kirurški poseg in je priporočeno zdravljenje za pigmentirana rojstna znamenja, ki jih ni mogoče zdraviti z laserji, ali za nekatere hemangiome, ki jih je težko zdraviti.

Ali je odstranitev znamenja trajna?

Če se materino znamenje, ki je bilo zdravljeno, ponovno pojavi, bo morda potrebna ponovitev začetnega zdravljenja z enakimi stroški ali drugačna vrsta zdravljenja. Številni dermatologi in plastični kirurgi ponujajo popust na zdravljenje, če kupite paket laserskih ali IPL tretmajev. Zato se za odstranitev znamenja cena lahko spremeni ali zniža in se o njej posvetujte s kliniko.

Materno znamenje mora oceniti pooblaščeni dermatolog ali, če je bolnik otrok, pediatrični dermatolog. Odstranitev rojstnega znamenja lahko opravi tudi plastični kirurg. Tveganja zdravljenja s pulznim laserjem za barvanje lahko vključujejo nelagodje, podplutbe, nezadovoljstvo z rezultati in v redkih primerih brazgotine. Tveganja IPL lahko vključujejo nekaj bolečine, rdečico, draženje in nezadovoljstvo z rezultati. Tveganja operacije lahko vključujejo reakcijo na anestezijo, krvavitev, krvne strdke in okužbo. Glede zdravil ali medicinskih postopkov se vedno posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj so rojstna znamenja in kako jih prepoznamo?

Rojstna znamenja so lahko čudno znamenje ali kraljevska lisa na koži. Na vsako osebo, ki s ponosom sprejme svoja znamenja, obstaja ena ali več takšnih, ki si želijo, da bi lahko za svojo kožo vzeli čarobno radirko in za vedno odstranili madež.

 odstranitev znamenja cena

No, ni tako enostavno, kot čarobna radirka, vendar je odstranitev rojstnega znamenja več kot mogoča. Natančneje, lasersko odstranjevanje rojstnega znamenja je priljubljen in učinkovit postopek, ki s svetlobo in toploto očisti kožo nepravilnih znamenj in razbarvanja. Za odstranitev znamenja cena in metoda sta odvisna od tega, kje je vaše materino znamenje in kako veliko je, vendar je rezultat enak: zbogom materino znamenje in zdravo čistejši in gladki koži.

Preden se lotimo laserskega odstranjevanja materinega znamenja, je pomembno razumeti, kaj so rojstna znamenja, oblike, zakaj nastanejo in kaj bi morali storiti glede njih, če sploh kaj. Odstranitev znamenja, cena ne bo več pomembna, ko boste zdravi, vam bo izboljšala življenje. Po definiciji je rojstno znamenje benigna nepravilnost na koži, ki se pojavi ob rojstvu ali v enem mesecu po rojstvu. Pojavijo se lahko kjerkoli na koži in so izjemno pogosti, približno 80 odstotkov dojenčkov ima nekakšno materino znamenje.

Obstajata dve glavni vrsti rojstnih znamenj, od katerih je za vsako značilna posebna oblika. Pigmentirana rojstna znamenja, ki nastanejo zaradi odvečnih pigmentnih celic. Majhne pike na ko ži so pogosto rjave barve, včasih so izbočene. Madeži na svetli koži, ki so videti temnejši, odvisno je od odtenka kože. Lahko so poljubne velikosti in lahko sčasoma zbledijo. Mongolske lise so sivo-modre lise, ki se pogosto pojavljajo na hrbtu in zadnjici in rahlo spominjajo na modrice. Vaskularni madeži so povečane krvne žile. Za odstranitev znamenja – cena je prilagojena vsakemu primeru posebej.

Poznamo še ploščata znamenja v barvi lososa, pogovorno imenovana “angelovi poljubi” ali “ugrizi štorklje”. Znamenje jagode so rdeča, benigna rast endotelijskih celic, ki obdajajo krvne žile. Pogosto se zmanjšajo ali izginejo do 10. leta. Madež od portovca je temno rojstno znamenje, ki se pogosto pojavi na obrazu in ne izgine samo od sebe, izgleda pa kot polito vino.

Večina rojstnih znamenj je neškodljivih. Nekateri minejo sami od sebe, drugi so nemoteči ali celo privlačni (na primer lepotilna znamenja). Kljub temu se mnogi ljudje zavedajo nenavadnih ali motečih madežev in se lahko odločijo za zmanjšanje ali odstranitev iz kozmetičnih razlogov. Zato se prej pozanimajte za odstranitev znamenja cena kakšna je, saj si boste naredili uslugo in se polepšali.

Nedavne objave