Podjetje, ki združuje tradicijo s sodobnim – Ford Motors


Podjetje Ford Motor Company se na svetovnem tržišču avtomobilov nahajajo že dolgo – njihovi začetki segajo v 1903. V eni izmed prvih aplikacij masovne produkcije avtomobilov je ustanovitelj podjetja, Henry Ford, množicam močno poenostavil transport z modelom T. Z naslednjim modelom serije A je dizajn ter obliko naprednih avtomobilov še nadgradil, s traktorji Fordson pa učinkovito in hitro transportacijo pridelkov predstavil tudi kmetovalcem. Danes je podjetje Ford eno izmed vodilnih na področju inovacij v avtomobilski industriji. Vsekakor pa, če imate redne servise svojega vozila raje kupite originalne rezervne dele za vaš avto na autodoc.si.

Avtomobili znamke Ford sicer slovijo kot zanesljivi, tehnološko dovršeni ter učinkoviti. Vsak novi model izgleda bolje, omogoča udobnejšo vožnjo ter porablja manj goriva. Zato z njimi, kar se tiče vzdrževanja ter servisiranja, najverjetneje ne boste imeli oz. nimate posebnih težav.

Ford deli

Njihova prodaja je odlična, kar je le še dokaz, da so njihove tehnologije resnično dovršene, potnikom pa zagotavljajo udobno ter varno vožnjo. Fordova napoved prihodnosti kaže, da slednja sicer prinaša še veliko več mobilnosti ter s tem razvoja samodejnih tehnologij. Trendi se nagibajo predvsem k razvoju pametne tehnologije, lažjih ter močnejših materialov. Vsekakor se uvaja tudi čedalje več trajnostnih materialov ter tehnologij, ki zmanjšujejo izpuhe emisij v ozračje.

Nikar ne uporabljajte slabih rezervnih delov

Ford deli naj bodo izbrani z enako skrbjo, kot ste izbrali sam avtomobil. Če želite, da bo vaše vozilo učinkovito ter zanesljivo delovalo še dolgo, je namreč nujno, da zanj poskrbite z rednimi pregledi ter uporabo originalnih, preverjenih ter testiranih nadomestnih delov.

Celota je namreč enako močna kot njen najšibkejši člen – zakaj bi torej izbirali dele slabe kakovosti? Najverjetneje si ne želite, da bi vas avto pustil na cedilu sredi največje gneče, ali pa da bi uporaba slabih rezervnih delov povzročila še dodatne stroške (kar je popolnoma mogoče, če sprejemate slabe odločitve).

Zakaj naj bodo Ford deli originalni?

Ker so originalni nadomestni deli garantirano preizkušeni ter izdelani pod strogimi standardi. Le originalni deli zagotavljajo popolno varnost vseh potnikov. Izdelani ter preizkušeni so tako, da dosegajo oz. presegajo zakonsko predpisane standarde ter zahteve homologacije.

Vsi rezervni deli znamke Ford so zasnovani tako, da najbolje delujejo skupaj. Le z usklajenim delovanjem vseh delov na enkrat je mogoče doseči optimalno porabo goriva ter nasploh odlično delovanje. Na svoje mesto se prilegajo brez sile ali odstopanja, enako kot tovarniški deli.

Originalne dele, ki bi jih utegnili potrebovati za vašega Forda, lahko najdete tudi na Ford.si. Prejeli jih boste kar na dom, zato lahko svoj avtomobil popravite kar sami, ali pa dele odnesete k usposobljenemu serviserju.

ford-motors

Reden servis opravite vsaj enkrat na leto

Tako boste stanje vašega avtomobila spremljali sproti ter preprečili morebitne nepredvidene okvare. Prvi servis avtomobila je običajno potrebno opraviti po prvih 20 ali 30 tisoč kilometrih, kasneje pa enkrat letno. Servis z ustreznimi Ford deli je tako potreben tudi v primeru, da v enoletnem obdobju prevozite malo kilometrov – še vedno je potrebno zamenjati nekatera maziva oz. tekočine ter pregled osnovnih delov. Reden servis pa je potreben tudi pri vozilih BMW. Rezervne dele za tovrstna vozila najdete na tukaj.

Veliki servis je potrebno opraviti vsake 100 tisoč prevoženih kilometrov. Takrat je na vrsti podrobnejši pregled celotnega vozila, vključno s podvozjem (kjer se nahajajo različni končniki, zglobi, manšete, amortizerji). Po navadi se opravi tudi optična nastavitev podvozja ter, seveda, popravilo morebitnih okvarjenih delov z originalnimi rezervnimi Ford deli.

Ker se različni Ford deli sčasoma lahko obrabijo (npr. zavore ali amortizerji), bodite med vožnjo pozorni tudi na spremenjene razmere oz. delovanje. Se vam zdi, da je odzivnost vozila slabša? Se vaše vozilo premika kot gumijasta žoga ter imate konstantno občutek, da vas bo vrglo iz ovinka? Slišite čudne zvoke izpušnega sistema, ki jih prej niste zaznali? Vse to so znaki, ki kažejo, da morate svoj avtomobil odpeljati na servis. Poskrbite za svojo varnost ter to storite še danes!

Nedavne objave