Katere so glavne prednosti plinske peči za pico?


Nakup, kot je plinska peč za pico, zagotovo ni hitro storjena. Želja po tem, da bi imeli na domačem vrtu peč za peko pic iz katere omamno diši po sveže hrustljavi pečeni pici je zagotovo v vsakem izmed nas. Plinska peč za pico kakor jo lahko vidite v večini gostilen ni najbolj primerna za domačo. V nadaljevanju vam bomo predstavili kakšne prednosti ima lahko plinska peč za pico.

POZITIVNE STRANI PLINSKIH PEČI ZA PICO:

  • PREDNOST ŠT.1: ENOSTAVNO VZDRŽEVANJE

V primerjavi z navadno krušno pečjo na drva je plinska peč veliko lažja za vsakdanje vzdrževanje. Plinska peč za pico bo prava odločitev v primeru, da niste zagret kurjač in neradi sekate in pripravljate drva. Namesto drv ali oglja boste pri uporabi plinske peči potrebovali zgolj jeklenko butana. V primeru, da si želite hitrega sproščujočega nedeljskega piknika ob dobri pici se vam bo nakup plinske peči veliko bolj izplačal, saj za njeno čiščenje praktično ne potrebujete nič posebnega. Plinska peč za pico, za razliko od tradicionalnih krušnih peči, ki vam vzamejo veliko časa za čiščenje in pripravo na peko, ne bo zahtevala dodatnega dela. Tudi po končani peki boste imeli z plinsko v verzijo veliko manj dela kar se tiče pospravljanja pepela.

  • PREDNOST ŠT.2: PLINSKA PEČ ZA PICO Z LAHKOTO URAVNVA NOTRANJO TEMERATURO MED PEKO

Za razliko od navadnih peči je pri plinski peči reguliranje temperature preprosto. To naredite s pomočjo vgrajenega števca za temperaturo, ki omogoča nadzorovano pripravo hrane. Poleg tega lahko temperaturo hitro prilagajate hrani, ki jo želite speči. Te peči niso namenjene le peki pic, ampak tudi drugih vrst hrane od različnih vrst rib, krompirja, kruha, zelenjave do mesa. Skrivnosti dobrih pic se skrivajo tudi v tem, da jih v zelo kratkem času spečemo na zelo visoki temperaturi. Najboljša plinska peč za pico se lahko v pičlih 15 minutah segreje tudi na neverjetno temperaturo 500 stopinj Celzija. Slastna in okusna pica je tako na vaši mizi v manj kot treh minutah.

  • PREDNOST ŠT. 3: PLINSKA PEČ ZA PICO ALI MALA PRENOSNA KUHINJA

Prenosljivost je prednost malokatere peči za peko. Plinske peči najboljših proizvajalcev se ponašajo z njihovo lažjo prenosljivostjo, enostavno sestavo in majhno porabo. V primeru, da bi se radi z dobrotami iz plinske peči nasitili tudi na počitnicah v kampu je to zagotovo ena od zelo realnih možnosti. Večina manjših zložljivih plinskih peli za pico ima stabilne zložljive noge, ki omogočajo dobro kompaktnost celotne peči. Zaradi negorljivega silikona, ki obdaja nerjaveče jeklo bo prenos na lokacijo začasnega počitniškega bivanja popolnoma varen. Vseeno bodite pri prelaganju pozorni, da boste previdno ravnali s pečico in jo boste pred prevozom dobro zavarovali s posebnimi prevlekami narejenimi izrecno za tovrstne peči na plin.

plinske-peči-za-pico

  • PREDNOST ŠT.4: OKUS DOMAČE PICE ENAK TISTI IZ NAJBOLJŠE PICERIJE

Kot smo že omenili, je plinska peč za pico ponuja veliko različnih možnosti peke za široko paleto različne hrane. Pravilo dobrih pekov se glasi, da je najboljša hrana pečena v najkrajšem času. Kot smo že omenili peka v plinski pečici omogoča peko za katero je značilno hitro segrevanje na zelo visoke temperature. Okus hrane, ki jo boste v manj kot 3 minutah spekli v plinski pečici bo tako enak tistemu, ki bi ga bili deležni v razkošni piceriji.

Vsestranskost plinskih pečic za pice privlači različne kupce, od tistih, ki pogosto prirejajo vrtne zabave, do tistih ki si hrustljave pice zaželijo v udobju svojega balkonskega stanovanja. Cenovno zelo dostopna investicija kot je plinska pečica je tako rekoč mogoča za vse amaterske in profesionalne zainteresirane picopeke.

Nedavne objave