Pogosta napihnjenost po hrani


Nekateri lahko vse pojedo in jim nikoli nič ni. Drugi pa smo res občutljivi in imamo redne težave, prav tako nekatere redno napihuje. Pogosta napihnjenosti po hrani ni prijetna, lahko pa se je popolnoma izognemo ali pa vsaj zmanjšamo to nelagodje. In kaj sploh pomeni napihnjenost trebuha? To pomeni, da je naš trebuh poln ali nekako utesnjen. Se počutimo zelo napihnjeni, kot bi imeli neko žogo v želodcu. Ni prijetno, ko se tako počutimo, zato je dobro, da se izogibamo taki hrani, da bo naše počutje boljše.

Pogosta napihnjenost po hrani

Pogosta napihnjenost po hrani pomeni, da imamo vetre, da se nam kopičijo. Se zna tudi zgoditi, da dobimo krče ali razne bolečine. In poleg tega se počutimo, da smo polni, da je naš želodec se napolnil. Pravijo, da je naplenjenost povezana z vodo v telesu. Pri napihnjenosti lahko pride tudi zaradi kakšnih bolezenskih težav. Zato, če se vam to pojavlja redno je dobro, da obiščete zdravnika in se boste z njim posvetovali. Lahko je tudi kriva določena hrana, ni pa v nobenem primeru prijetno. Pogosta napihnjenost po hrani so največkrat krivi vetrovi in zrak, ki se napolni v prebavnem traktu.

pogosta napihnjenost po hrani

Tudi zaprtost, ki se nam tudi pogosto zgodi je tudi krivo za to dejanje. Tudi takrat imamo vetrove, ki pa so spet krivi z napihnjenostjo. Tukaj je lahko kar veliko vzrokov. Lahko jih poiščemo sami, če pa ne najdemo vzroka pa je samo še zdravnik tisti, ki nam bo pomagal. Na spletni strani, ki jo najdete zgoraj lahko ogromno preberete. Največ so kriva določena živila. Nekateri lahko pojedo vse, ista živila kot vi. Vas bo napihovalo, njega pa ne. Odvisno kako vse skupaj naš želodec določeno hrano prebavlja. Če vidite, da se vam to dogaja se izogibajte taki hrani, ki povzroča napihnjenost ali vetrove. Tako boste vi bolj zadovoljni, prav tako vam bo želodec hvaležen.

Nedavne objave