So PVC okna boljša od klasičnih lesenih?


PVC okna

Okna so zelo pomemben element stanovanja in, ko jih kupujemo moramo biti še posebej pozorni na njihovo kakovost. Izbirati moramo tudi prave ponudnike, da ne naletimo na kakšno prevaro in ob tem ne izgubimo veliko denarja. V nadaljevanju bomo povedali, zakaj so PVC okna tako dobra in kako jih pravilno izbirati.

PVC okna

Kako pravilno izbrati PVC okna?

Torej za nakup PVC okna moramo biti zelo pozorni in je kar nekaj dejavnikov, na katere moramo biti pozorni. Prva stvar je energetska učinkovitost, katera temelji na prehodnost toplote. Nižji kot je indeks Uw, manj toplote bo prehodne čez okno in ob enem tudi bolj varčno. Naslednja zadeva je zasteklitev in kolikšno energetsko učinkovitost želimo pridobiti z njimi. Poznamo standardna dvoslojna stekla, nadgrajena dvoslojna stekla, tri slojna stekla in varnostno in zvočno izolativna stekla. Kakovost stekel je zelo pomembna, saj lahko z njimi dosegamo visoke energetske standarde. Potem je potrebno biti pozoren tudi na material. Najbolj osnoven material je les in ob enem tudi najbolje toplotno izolativen, potem sledi les plus aluminij in PVC okna. Materiale lahko izbiramo v različnih barvah, lakih in premazih, kateri so okolju in zdravju prijazni.

Da nam bodo PVC okna služila dolgo let moramo gledati na kakovost in trajnost, da bo zagotovljena statična stabilnost in čim manj servisiranja. Garancija je tudi ena izmed pomembnih dejavnikov, saj omogoča ob kakršnih kolih napakah zamenjavo ali pa zastonj servisiranje z originalnimi produkti. Po navadi traja garancija tam okoli dve leti. Preverimo lahko tudi storitve vključene v nakup, kot so na primer svetovanja strokovnjakov, izmere dimenzij, demontaža in odvoz starih oken, obdelava palet, termografija, izbira senčil, police, kljuke in servisi. Ni potrebno, da vam zagotavljajo vse kar smo našteli, vendar, če je vsaj polovico tega je dovolj dobro. Večina strokovnjakov, ki se ukvarja z vgradnjo in določenimi zadevami imajo za sabo že veliko izkušenj in vam bodo brez težav pomagali in svetovali. Vsak se najbolje uči iz svojih napak in se tako v nadaljevanju še bolje potrudi, da do tega ne pride več.

PVC-okna

Prednosti, ki jih ponujajo PVC okna

PVC okna nudijo veliko prednosti, kot so na primer zelo poceni vgradnja in po želji poljubna velikost oken, funkcija stene ni okrnjena, dobro izolativna, prenesejo vse vremenske razmere, imajo dolgo življenjsko dobo, ekonomično so zelo varna in so višek tehnološkega napredka. V primeru z klasičnimi lesenimi okni imajo veliko prednosti. Njihova cena je malo bolj ugodna kakor lesena in nam ostane dovolj denarja, da si privoščimo še kakšno drugo storitev. Enostavna so tudi za vzdrževanje, kajti imajo dolgo življenjsko dobo, je pa dobro, da jih vsake toliko časa obrišemo z mokro krpo, da odstranimo ves prah in umazanijo, ki se nabere.

V primerjavi z klasičnimi lesenimi okni so PVC okna z kovinskimi okvirji zaščitena pred rjavenjem. Odporna so tudi na vlago, katera pa zelo velikokrat napade lesena okna in povzroči predčasen propad in povzroča plesen ter ostale težave. Pri PVC oknih vam za to ni treba skrbeti in ste varni pred tem in tudi nepridipravi,saj so zelo težka in imajo dodano dodatno varnost iz jekla.

Nedavne objave