Rabljeni prenosniki lahko odlično delujejo


rabljeni prenosniki

Rabljeni prenosniki so bistveno cenejši od novih (tako pač je z vsemi rabljenimi stvarmi), a to še ne pomeni, da delujejo bistveno slabše. Z rabljenimi prenosniki boste torej prihranili kar nekaj denarja, a ne na račun kvalitete – pridevnik »rabljeni« namreč ne pomeni, da je ta računalnik nekdo uporabljal že veliko let in ga nato preprosto zavrgel ter si kupil novega. Večinoma gre za prenosnike, ki se na tržišču pojavijo zaradi lizing pogodb – tovrstne pogodbe namreč zavezujejo takšna in drugačna podjetja, da po določenem času zamenjajo prenosnike, pa čeprav ti še odlično delujejo.

Rabljeni prenosniki znanih blagovnih znamk

Če gre za rabljene prenosnike, to še ne pomeni, da boste dobili le neke tretjerazredne blagovne znamke, za katere boste prvič slišali. Ravno nasprotno – ponudba rabljenih prenosnikov obsega najrazličnejše blagovne znamke, med njimi tudi kar nekaj zelo znanih in uglednih znamk. Našli boste denimo rabljene prenosnike znamke Dell, ki je znana po zanesljivosti in vzdržljivosti, ali pa znamko Fujitsu, ki slovi po inovativnosti in kakovosti. Takšne rabljene prenosnike tako lahko uporabljajo poslovni uporabniki kot tudi študentje. Rabljeni prenosniki blagovne znamke HP so (tako kot tudi novi prenosniki znamke HP) med najbolj priljubljenimi prenosniki po svetu, rabljeni prenosniki HP pa so vam na voljo tako za čisto osnovne (brskanje po internetu, gledanje filmov, e-pošta ipd.) kot tudi za napredne potrebe. Znamka Lenovo pa je znana po svoji vsestranskosti in robustnosti, zato bo prepričala tako poslovne kot tudi »navadne« uporabnike. Vsi rabljeni prenosniki so pred nadaljnjo uporabo pregledani in očiščeni, zato zagotavljajo brezskrbno delovanje tudi več let.

Kako je s kakovostjo rabljenih prenosnikov na tržišču?

Kakovost rabljenih prenosnikov je zagotovo bistven faktor, ki vpliva na to, ali boste nek že rabljen prenosnik kupili ali ne. Obstajajo tri kategorije kakovosti, in sicer A, B in C. Kot ste verjetno že sami sklepali so prenosniki v skupini C najslabše kakovosti, zato je nakup le-teh odsvetovan, saj boste (zelo verjetno) že kmalu morali kupiti drug prenosnik računalnik – gre torej za metanje denarja skozi okno, česar pa si gotovo ne želite, sploh v časih, ko se vse stvari dražijo. B kategorija je že nekoliko boljša – tovrstni rabljeni prenosniki so še vedno odlične kakovosti in relativno dobro delujejo, so pa cenejši od novih prenosnikov (včasih je razlika v denarju kar precejšnja). V B kategoriji boste namreč našli rabljene prenosnike, ki imajo kakšno »lepotno« napaka, ki pa seveda ne vpliva na delovanje prenosnika. V A kategoriji pa so zelo trpežni prenosniki, ki vam bodo služili še vrsto let. Ta kategorija prenosnikov je tudi najbolje prodajana.

rabljeni prenosniki
Tudi rabljeni prenosniki so lahko vrhunskih blagovnih znamk.

Prodajalci rabljenih prenosnikov vam ponujajo 12-mesečno garancijo na baterijo, prav tako pa vam zagotavljajo, da bo baterija rabljenega prenosnika delovala vsaj 45 minut – v nasprotnem primeru ste upravičeni do brezplačne menjave baterije.

Naj kupim nov ali rabljen prenosnik?

To je verjetno večna dilema, ne glede na to, ali kupujete avto, skiro, kolo, računalnik ali kakšne podobne stvari. Vedno obstajajo neke prednosti in slabosti tako novih kot tudi rabljenih stvari, zato morate pred nakupom seveda dobro pretehtati vse skupaj, pri odločitvi pa vam lahko pomagajo tudi prodajalci. Nekateri dajejo prednost svojemu proračunu, zato raje posegajo po rabljenih avtomobilih, računalnikih, kolesih ipd., ki so resda cenejši od novih stvari, so pa včasih slabše kakovosti. Če torej nameravate kupiti neko rabljeno stvar, se morate prej pozanimati, kakšna je njena kakovost in koliko let naj bi vam še služila – če se izkaže, da ima neka rabljena stvar zgolj leto ali dve relativno dobrega delovanja, se vam je zagotovo ne splača kupiti, pa če je še tako poceni. Raje enkrat odštejte nekoliko več in si s tem zagotoviti nekajletni mir.

Kar pa se tiče prenosnikov – trgovci ponavadi svetujejo, da za osnovno, domačo rabo računalnika (torej gledanje e-pošte, brskanje po internetu, gledanje filmov ipd.) izberete rabljeni prenosnik, saj bo deloval dovolj zanesljivo, obenem pa boste prihranili nekaj denarja. V nasprotnem primeru, torej če prenosnik potrebujete vsak dan v službi, na faksu in podobno, pa se zagotovo splača kupiti nov prenosnik, saj ima večjo zmogljivost in daljšo življenjsko dobo, zato boste z njim zagotovo bolj zadovoljni.

rabljeni prenosniki
Za zahtevnejše delo v službi ali za študijske obveznosti je bolje kupiti nov prenosnik.

Rabljeni prenosniki ne pomenijo slabe kvalitete in tretjerazrednih znamk, ravno nasprotno. Rabljeni prenosniki so prav tako lahko znanih blagovnih znamk in vam zagotavljajo kakovost delovanja. Pred prodajo so namreč vsi rabljeni prenosniki očiščeni in pregledani, zato ne morete kupiti resnično slabega rabljenega prenosnika. Predhodno uporabljani prenosniki se na tržišču največkrat pojavijo zaradi lizing pogodb, ki podjetja zavezujejo, da po nekaj letih uporabe zamenjajo prenosne računalnike, čeprav ti še povsem dobro delujejo. Rabljene prenosne računalnike delimo v tri kategorije, najbolj prodajana pa je kategorija A, ki seveda zagotavlja najboljšo kakovost rabljenih prenosnih računalnikov. Prodajalci vam običajno nudijo 12-mesečno garancijo na baterijo rabljenih prenosnikov, če pa baterija deluje manj kot 45 minut, ste upravičeni do brezplačne menjave baterije. To, ali boste izbrali rabljen ali nov prenosnik je seveda odvisno od vas oz. od vaših navad in namena uporabe prenosnika.

Nedavne objave