Tehtnica za dojenčke je dobrodošla naprava za preverjanje razvoja otroka


tehtnica za dojenčke

Tehtnica za dojenčke je super pripomoček za tehtanje vašega malčka do petega meseca starosti, ko starši in drugi skrbniki želijo spremljati rast in razvoj svojega malčka. Kakovostna tehtnica za dojenčke prikaže točno težo in napredovanje v teži ter zavoju za vsak dan posebej. Te tehtnice pa so izdelane posebej za dojenčke tako, da je površina prilagojena dojenčkovi obliki, da ne pade s tehtnice. Nekatere so v obliki banjice, v katero otroka položite. Ker so tehtnice za dojenčke zelo drage in si jih težko mlada družina privošči, imamo super novico, da si jo lahko tudi sposodite.

Katera tehtnica za dojenčke je prava?

Tehtnica za dojenčke je lahko v več oblikah in si izberete tisto, ki vam najbolj ustreza in se vam zdi najbolj priročna. Tehtnico se največ uporablja za tehtanje dojenčka do treh ali petih mesecev. To je obdobje, ki je najbolj delikatno za razvoj otroka in ga je treba zelo budno spremljati dnevno, kako napreduje.

tehtnica za dojenčke

Tehtnica za dojenčke je lahko preprosta in izdelana tako, da ima zgornji del, na katerega se položi otroka, zaobljen na obeh straneh, da se otrok ne prevali s tehtnice dol in da je tehtanje kar se da natančno. Tehtnica mora seveda omogočati tehtanje več kot 5 kg, saj dojenček hitro pridobiva na teži. Vse ostale tehtnice imajo podobno obliko, zato ni toliko pomembno, katero boste izbrali, glavno da je zanesljiva in natančna.

Posebna tehtnica za dojenčke je v obliki banjice, v kateri dojenček na pol sedi in je še najbolj varna, ker ima sedež v katerega se dojenček zagozdi med tehtanjem. Ta je bolj primerna za že malo večje dojenčke, ki se počasi začnejo dvigovati in postavljati na vse štiri ali celo na dve nogi.

Kako si lahko sposodite tehtnico?

Tehtnica za dojenčke ni tako poceni in da bi si mlada družina jo kupovala za 3 do 5 mesecev niti ni smiselno, da se spusti v tak strošek. Raje naj porabi ta denar za kakovostno hrano in obleko za dojenčka. Zato je nastal projekt izposoje tehtnic, ki si jih lahko sposodite ne mesec toliko časa, kolikor jo pač potrebujete.

Enostavno greste na zgornjo povezavo in izpolnite naročilnico ali pa pokličete po telefonu, pa vam bodo tehtnico poslali kamor koli ste v Sloveniji v roku treh ni. Tako boste najhitreje in najbolj varno prišli do tehtnice, ki jo boste zakupili mesečno sproti. Ko boste videli, da je ne potrebujete več, jo enostavno vrnete po isti poti, kot ste jo prejeli. To bo za vas gotovo najmanjši možni strošek, vi pa boste mirni, ko boste  vedeli  kako se vaš otrok razvija.

Tehtnica-za-dojencke

Kaj narediti, če se teža otroka ne spreminja?

Tehtnica za dojenčke vam bo povedala, za koliko je otrok dobil na teži, kar pomeni, da raste in se razvija. Seveda se teža prek odeneva malo spreminja zato, ker je težji, ko se naje in je lažji, ko izloči urin ter blato. V nekaj dneh pa bi že moral dobiti na višji teži.

Najbolje je, da se posvetujete s pediatrom ali na internetu iz zanesljivega vira dobite podatke, koliko naj bi otrok tehtal pri določeni starosti in velikosti. Otroci namreč niso vsi enako veliki, nekateri se že rodijo precej večji kot drugi in so zato tudi težji. Nekateri imajo šibkejšo kostno strukturo, pa so zato tudi lažji.

Vendar bo tehtnica za dojenčke pokazala, ali pridobiva na teži, ali ne, ali jo celo izgublja Če ima pri tem še krče, drisko in joče, je nekaj precej narobe in morate nujno obiskati pediatra ali nujno medicinsko pomoč. Če otrok ne dobiva na teži, vendar normalno je, potem je tudi nekaj narobe. Lahko da je kaj z zajedavci ali prebavo, ali črevesjem. V vsakem primeru je pregled pri zdravniku nujen, da se ugotovi, zakaj je tako.

Nedavne objave