Tehtnica za gradbeništvo


tehtnica

Tehtnice, ki so izdelane za potrebe gradbeništva, morajo biti temu primerno kakovostne, trpežne in vzdržljive. Vsi vemo, da tehtnica, ki je namenjena takšnim potrebam, včasih ne tehta majhnih in lahkih materialov, zato mora biti njen razpon tehtanja večji kot za tehtnice, namenjene navadnim laboratorijskim raziskavam.

Danes vam predstavimo tehtnice za industrijo oz. gradbeništvo, ki jih lahko uporabite v laboratorijih, za terenske raziskave in še več.

tehtnica

Tehtnica, ki je najbolje prodajana za oddelek gradbeništva

Kadar so potrebne meritve materialov, s katerimi se v gradbeništvu dela, se material pošlje v laboratorij, kjer ga laboranti na primernih digitalnih tehtnicah natančno in precizno izmerijo.

Najbolje prodajani tehtnici za raziskavo gradbenih materialov sta:

 • digitalna tehtnica 36.000 g, ki ima natančnost prikaza 0,1 g;
 • digitalna tehtnica 16.100 g, z natančnim prikazom 0,1 g.

Ker so to materiali, za katere je treba vedeti natančne določene meritve, morajo biti še posebej dobro optimizirane in nastavljene, saj se lahko v nasprotnem primeru dogodi velika škoda.

Vrste tehtnic, primerne za industrijsko uporabo

Tehtnica, namenjena industrijski uporabi, mora biti kompaktna, robustna ter natančna. Ker se lahko uporablja neodvisno od električnega omrežja, jih lahko uporabite v mirujočem ali premičnem stanju. Razpon tehtanja imajo od 3 do 65 kg, ter nudijo širok spekter tehtanja.

Prednosti:

 • vse imajo vzdržljivo tehtalno ploščo, izdelano iz nerjavečega jekla,
 • osvetljen zaslon,
 • uporabne funkcije za štetje kosov in funkcijo tara,
 • ponujajo prav tako povezavo z računalnikom in tiskalnikom,
 • intuitivni zaslon na dotik,
 • večjezično delovanje (DE, IT, ES, GB, PT, RUS, FI, PL, SE, CH),
 • omogočajo vodenje evidenc in dokumentacijo,
 • prepoznajo predmete in berejo črtne kode in podobno.

Industrijska tehtnica in njene vrste:

 1. Namizne:
  omogočajo tehtanje raznih materialov in se uporabljajo v laboratorijih, skladiščih, proizvodnjah. Omogočajo tehtanje od 30 kg do približno 300 kg.
 2. Robustne iz nerjavečega jekla;
  te tehtnice imajo tehtalne plošče, ki so izdelane iz vzdržljivega in robustnega nerjavečega jekla.
 3. Števna tehtnica:
  je v veliko pomoč pri pakiranju ter evidentiranju večjega števila produktov. Zelo enostavno lahko tehtnico povežete preko etherenta s skladiščem ali programa SAP ter drugimi programi. Za nezahtevne uporabnike se priporoča uporaba v kombinaciji s tiskalnikom, da lahko sproti beležite vse kose, da ne prihaja kasneje do zmede in napak. Tako vam tiskalnik sproti tiska elemente, na katerih je točno napisan čas, število ter datum. Za zahtevne uporabnike je omogočeno, da si izpišete oz. natisnete kodo EAN, s poljubnim besedilom na etiketi ter vse skupaj shranite v bazo, da jih lahko naslednjič takoj uporabite.
 4. Z veliko tehtalno ploščo:
  so na voljo tehtnice za različna skladišča, mehanične delavnice in podobno.
 5. Paletne:
  le te se uporabljajo za tehtanje palet, velikih jumbo vreč in podobno. Uporabljajo se predvsem v proizvodnji ter skladiščih. Med seboj se razlikujejo po velikosti ter omejitveni teži. Vsebujejo prikazovalnik teže z digitalnim prikazom številk, ki je s ploščo povezan preko kabla.
 6. Talne:
  se lahko uporabljajo v več industrijah in so robustne ter enostavne za montažo ter samo uporabo. Funkcije uporabe segajo v gradbeništvo, živilstvo, kmetijstvo ter poštno industrijo.
 7. Obesne ali viseče tehtnice:
  kaveljske tehtnice pa so namenjene tehtanju visečih bremen. Uporabljajo se predvsem v gradbeništvu, mesni industriji, železarstvu in podobno. So zelo preproste za uporabo in se napajajo preko baterij.

Tehtnica podjetja Calab vam bo omogočala natančno, precizno in kalibrirano uporabo oz. tehtanje različnih materialov in živil. Tehtnice se lahko uporabljajo v skladiščih, proizvodnjah, trgovinah ipd. Za svoje delo po večini ne potrebujejo električne energije, saj jih napajajo baterije. Opremljene so s sodobnimi funkcijami ter digitalnimi zasloni, tako da lahko z njimi resnično uporabite to, kar potrebujete.

Za več informacij z veseljem kontaktirajte podjetje CALAB, ki vam bo predstavil svojo obširno kakovostno ponudbo industrijskih tehtnic.

Nedavne objave