Tisk nalepk omogoča učinkovito promocijo


Imate tudi vi svojo blagovno znamko oziroma podjetje ali pa morda razmišljate o tem, da bi imeli? Potem seveda razmišljate tudi o ustrezni promociji in marketingu vašega podjetja oziroma izdelkov ali storitev. Da bo imela vaša blagovna znamka zaokroženo celoto in, da jo boste lahko učinkovito predstavljali na trgu, pa je pomembno, da dobro razmislite tudi o najmanjših podrobnostih. Ste že izbrali kakšne bodo vaše etikete oziroma nalepke za izdelke? Če je vaš odgovor ne, imamo rešitev za vas! Pri Artis linija lahko izberete tisk nalepk po naročilu.

Če ste med tistimi, ki o nalepkah še sploh niso razmišljali, pa vam najprej predstavimo, zakaj so pri vseh izdelkih in storitvah nujne nalepke ter kako poteka tisk nalepk.

Zakaj so nalepke na izdelkih nujne?

Čeprav se mnogim, ki imajo svojo blagovno znamko ali podjetje še vedno zdi naročiti tisk nalepk nepotreben strošek, temu ne bi smelo biti tako. Samolepilne nalepke oziroma etikete so namreč pri promociji blagovne znamke izrednega pomena. Gre za promocijo, ki je na prvi pogled zgolj majhna podrobnost a spada med najbolj učinkovite elemente marketinga.

S pomočjo samolepilnih nalepk oziroma etiket lahko strankam posredujete sporočilo, izstopate iz konkurence ter predstavite blagovno znamko. Čeprav so nalepke majhna pozornost, ki jo dodate strankam ob produktih ali storitvah, lahko na tak način širite prepoznavnost svojega podjetja oziroma blagovne znamke. Na nalepki je namreč slogan, ime, sporočilo, zahvala za nakup ali pa logotip vaše blagovne znamke, ki se nato ponese naprej v javnost.

Če je nalepka inovativna, pritegne pozornost in v pozitivni luči predstavi vašo blagovno znamko, pa se lahko nove stranke hkrati še bolj povežejo z vašim podjetjem oziroma dobijo boljši prvi vtis. Stranke, ki vaše produkte ali storitve že poznajo, pa se lahko s pomočjo zanimivih nalepk, ki imajo globlji pomen, le še bolj povežejo z vami in čutijo večjo pripadnost do blagovne znamke. Tako lahko učinkovito povečate možnost ponovnega nakupa ali prepričate nove in obstoječe stranke, da se ponovno odločijo za nakup vaše storitve ali produkta. To pa posledično vodi tudi v večji dobiček in boljše poslovanje.

tisk nalepk

Nalepke predstavljajo vašo blagovno znamko in širijo prepoznavnost

Še vedno torej mislite, da je tisk nalepk nekaj, o čemer pri promociji ni potrebno razmišljati? V kolikor smo vas prepričali, da začnete razmišljati o izbiri nalepk ali etiket za vaše produkte oziroma storitve, smo v nadaljevanju pripravili nekaj nasvetov, kakšne izbrati.

Ko se odločate za tisk nalepk, morate najprej, kot vedno pri začetku promocije, razmisliti o tem, kaj je vaša blagovna znamka. S kakšnimi produkti oziroma storitvami se torej ukvarjate, kako želite, da je predstavljena vaša znamka oziroma podjetje? Kakšne barve povezujete z vašimi produkti? Kakšen vtis želite narediti na vaše stranke oziroma kako želite, da si vašo blagovno znamko zapomnijo? Le na tak način bo namreč končni izgled samolepilnih nalepk ali etiket takšen, kot si želite.

To je še posebej pomembno pri spletnih nakupih, kjer prodajalci nimajo osebnega stika s strankami. Vaša nalepka oziroma etiketa mora torej namesto vas narediti nek prvi vtis, zato igra veliko vlogo pri celotni izkušnji nakupa in mora biti ustrezna. Ko bo stranka odprla vaš paket, lahko namreč predstavitvena nalepka naredi ključno razliko. Če je inovativna in zanimiva ali pa je na njej zahvala za nakup, bo stranko zagotovo prepričala že takoj ob odpiranju paketa. Če pa je nezanimiva in popolnoma običajna, ali pa je morda v paketu sploh ni, pa lahko to pusti nek negativen priokus za celotno blagovno znamko. Kakšne nalepke pa so torej ustrezne, trenutno v trendu in najbolje predstavijo blagovno znamko?

Kakšne nalepke izbrati?

Da bodo nalepke čim bolj ustrezne, je za tisk nalepk dobro upoštevati naslednja navodila:

  • Kot prvo, vaša nalepka mora pritegniti pozornost in mora izstopati iz konkurence, torej mora biti unikatna, drugačna od nalepk ostalih podjetij ali blagovnih znamk.
  • Barve na nalepki morajo biti žive in polne, med sabo se morajo dobro ujemati.
  • Dizajn na nalepki oziroma etiketi mora biti inovativen. Razmislite ali boste imeli na nalepki zgolj logotip, ime podjetja, ikone ali pa morda zanimiv slogan oziroma zahvalo.
  • Izberite ustrezen tisk, takšen, ki bo sovpadal z vašo blagovno znamko. So vaši produkti in storitve bolj minimalistični, elegantni ali pa bi se bolje ujemali z velikimi in vpadljivimi črkami? Kakšne barve naj bo tisk?
  • Izberite videz nalepk. Izbirate lahko med nalepkami s sijajem ali mat nalepkami, tudi to je odvisno od tega, kaj se bolj ujema z vašo blagovno znamko.
  • Nalepk ne napolnite z nepotrebno vsebino, bolje je, da vsebujejo nalepke manj informacij in tiste bolj pomembne.
  • Razmislite o tem, kakšne dimenzije nalepk potrebujete.

Pravijo, da je promocijska nalepka oziroma etiketa kot nekakšen obraz vašega podjetja, zato je pomembno, da jo tako tudi vi dojemate. Ker mora biti obraz podjetja čim bolj vreden zaupanja ter takšen, da pritegne pozornost, je izrednega pomena tudi to, da je izvedba nalepk kvalitetna. To bo namreč odražalo vaše lastnosti in vizijo ter posledično kvaliteto celotne blagovne znamke. Ko se odločate za tisk nalepk, je zato pomembno, da izberete ustrezen material, izgled in tudi izvajalca.

tisk nalepk

Tisk nalepk po meri

Pri tem vam lahko priskoči na pomoč podjetje Artis linija, specializirana tiskarna, ki se ukvarja s tiskom samolepilnih etiket za različne potrebe. Zavzemajo se za to, da so nalepke za produkte oziroma storitve izdelane čim bolj kakovostno, zato izvajajo tisk nalepk popolnoma po meri in željah strank. Poleg tega pa uporabljajo za izdelavo samo kakovostne materiale in sodobno tehnologijo. Zagotavljajo kratke dobavne roke, možnost popravkov in vzorcev ter konkurenčne cene. Kakšne nalepke pa imajo torej vse v ponudbi?

Omejitev pri izdelavi samolepilnih nalepk skorajda ni. Na voljo so namreč najrazličnejši materiali, lepila in vse vrste tiska, tako da lahko izberete kakršne koli nalepke si želite oziroma jih potrebujete. Trenutno imajo na voljo več kot 30 različnih vrst samolepilne folije za izdelavo samolepilnih etiket. Vsak tip materiala in tip lepila ima svoje lastnosti, obstojnosti in temperaturne vzdržljivosti, tako da se lahko tisk popolnoma prilagodi vašim potrebam in željam. Najpogosteje se stranke odločijo za tisk nalepk v kvadratni obliki z zaobljenimi robovi ali pa okrogle nalepke, zelo priljubljene pa so tudi nalepke za na mizo oziroma namizne etikete. Ampak to ni pravilo. Zaradi najsodobnejše tehnologije, se lahko pri Artis linija izdelajo nalepke v kakršnikoli obliki. Po tisku se namreč vektorsko izrežejo po grafično zarisanih linijah in so v poljubnih oblikah ter poljubnih dimenzij.

Tisk je prav tako obstojen na zunanje vplive in trajen, zato je primeren za vse pogoje, hkrati pa so barve tiska še vedno žive in polne. Poljubno si lahko izberete tudi višino in obliko črk. Na voljo imajo tudi srebrni in zlati tisk ter brezbarvne izbokline oziroma Braillovo pisavo. Izbirate lahko med zelo močnim in obstojnim lepilom, navadnim lepilom primernim za gladke podlage in lepilom, ki omogoča lahko odstranitev nalepk brez ostankov na podlagi.

tisk nalepk

Koliko stane tisk nalepk?

Glede na vse zgoraj naštete prednosti in možnosti tiska, se najverjetneje vprašate, koliko pa stane tovrsten tisk nalepk. Tukaj vam lahko zagotovimo, da so cene zaradi najsodobnejše tehnologije zelo konkurenčne. Proizvodnja je namreč prilagojena tako, da za izdelavo v večini primerov ne potrebujejo grafičnega orodja, kar že v osnovi zniža ceno. Prednost pri tem pa je prav tako ta, da lahko izdelujejo manjše naklade. Brez težav lahko tako pri njih naročite tudi zgolj nekaj nalepk ali pa celo eno samolepilno nalepko. Se pa seveda v večini podjetja odločajo za večje naklade, običajno nekje od 100 kosov pa vse do 50.000 kosov.

Cena se tako razlikuje od stranke do stranke ter od tega, kakšna vrsta tiska se izbere za samolepilne nalepke, kakšno lepilo, koliko kosov, kakšne barve in oblike. Da bodo nalepke kar se da najbolj primerne za vaše želje in potrebe oziroma vašo blagovno znamko, je najbolje, da se posvetujete s strokovnjaki pri Artis linija in oddate povpraševanje.

Kakovostne nalepke za vašo blagovno znamko so le še korak stran!

Nedavne objave