Ultrazvok trebuha


ultrazvok trebuha

Vas pogosto boli trebuh ali v predelu, kjer se trebuh nahaja. Če že dalj časa čutite kakšne bolečine in se jih ne znebite, čim prej obiščite svojega zdravnika. Zdravnik vas bo pregledal, če pa ne bo našel vzroka, vas bo napotil na ultrazvok trebuha. Nič se bat, to ni boleč postopek in tudi vaše zdravje ni ogroženo.

ultrazvok trebuha

Ženske vemo kaj je to ultrazvok, seveda, ko smo bile noseče smo se s tem tudi spoznale. Kateri še ni bil na ultrazvoku si ne more predstavljati kaj je to za en postopek. Kot vsi ultrazvoki, tudi ultrazvok trebuha ni boleč postopek. Za ultrazvok ne rabite bit nič posebej pripravljeni, edina za ultrazvok trebuha ne smete nič jesti pred posegom 6 ur in pol ur pred ultrazvokom popijte pol litra vode. Vse to vam bo tudi preden vas zdravnik pošlje na ultrazvok povedal. S sabo tudi morate imet kakšne izvide, če jih imate od prej.

Ultrazvok-trebuha

Na samem posegu oziroma ultrazvoku trebuha ležite na hrbtu. Predel trebuha vam namažejo z gelom, potem pa se po vašem trebuhu sprehajajo s sondo. Na ekranu, kot je računalniški se bo videlo kaj vas muči oziroma kakšne težave imate. Vi seveda tega ne morete ugotoviti, zato pa so zdravniki za ultrazvok usposobljeni. V območju trebuha je ogromno organov, kar mi vedno samo pomislimo na trebuh. Lahko, da imamo težave z ledvicami ali s črevesjem. Zato se mora zdravnik posebej na vsak organ posebej posvetiti, da res kaj ne spregleda. Zato, ko imate dalj časa bolečine v predelu trebuha hitro obiščite svojega zdravnika, da vas pošlje na ultrazvok trebuha. Za bolečine v trebuhu je lahko krivih več bolezni, zato pa s ultrazvokom lahko hitro najdejo vašo težavo. Na spletni strani, ki sem vam jo prilepila lahko ogromno izveste. Ne pa biti sam svoj zdravnik, raje ga kar obiščite.

Nedavne objave