Vinil talne obloge so nazaj v vsem svojem sijaju


vinil

Renovirate talne površine v svojem domu ali želite izbrati pravo talno oblogo, ki bo najbolj ustrezala vašim željam in načinu življenja, v prostoru, ki ga na novo opremljate? Če ste odgovorili pritrdilno, potem vam lahko povemo, da ste na pravem mestu, saj vam v nadaljevanju predstavimo talne obloge vinil, ki navdušijo še tako zahtevne uporabnike. V zadnjem obdobju so vinil talne obloge spet zelo priljubljena in pogosta izbira za vsa klasično ali moderno opremljena stanovanja. Vinil talne obloge so primerne za polaganje v dnevnem prostoru, spalnici, kuhinji, jedilnici, kopalnici in stranišču. Z veseljem vam povemo, da so se izkazale tudi na bolj obremenjenih in prehodnih pisarnah. Vinil je prava izbira za današnji hiter način življenja, saj je zelo odporen, nezahteven za vzdrževanje in ima dolgo življenjsko dobo, pod pogojem, da zanj lepo skrbite, kot vam svetujejo strokovnjaki za vinil.

vinil

Vinil je trpežna in udobna izvira talne obloge
Talna obloga – vinil je v primerjavi z laminatom ali parketom precej bolj odporen na vlago, hkrati pa je hoja po njem prijetna in tiha. V primeru, da imate majhne otroke in hišne ljubljenčke, so tla v vašem stanovanju večkrat mokra, a brez skrbi, tukaj se izkaže vodoodpornost vinilnih oblog. Vse tekočine ostanejo na površini in se ne vpijajo v vinil talno oblogo. Vinilne talne obloge imajo še eno izjemno lastnost in sicer so zelo odporne na praske in različne udarce. Strokovnjaki pravijo, da ob pravilnem in doslednem vzdrževanju lahko vzdržijo tudi do 20 let ali še kakšno leto več.

Polaganje vinil talnih oblog
Če ste mojster za vsa domača opravila, potem jih boste na enostaven način lahko položili tudi sami. V nasprotnem primeru bodo to za vas storili mojstri, vi si boste izbrali samo želeno vinil talno oblogo, vse ostalo naredijo drugi za vas. Izberete lahko vinilne talne obloge na klik ali za lepljenje. Če se odločite za talne obloge, ki se jih lepi, potem je treba pred polaganjem tla zgladiti z izravnalno maso, ki se jo nanese v vsaj 3 mm sloju, nato pa se vinilne plošče lepi drugo ob drugo s priporočljivim lepilom. Plošče morajo biti obrnjene vse v isto (pravo) smer, tla pa se za tem še povalja s težkim valjem. Če se vinil lepi na talno gretje, temperatura površine ne sme presegati 25 °C.

vinil

Izbira vinil talnih oblog
V pestri spletni ponudbi lahko izberete obloge različnih vzorcev od lesa in imitacij ploščic, kamna, do blaga. Povejmo še, da so PVC vinil plošče iz plastike, a mehke in tople na dotik. Ko se enkrat odločite za vzorec, lahko izberete še med vinilom na klik in tistim za lepljenje. Vinilne talne obloge na klik so tanjše in nudijo mehkejšo hojo in so boljša izbira, če so vaša tla neravna ali z že obstoječo talno oblogo. Medtem ko so vinil plošče za lepljenje, debelejše in ustvarjajo trši občutek hoje. Talna obloga – vinil je prava izbira za polaganje v prostorih s talnim gretjem kot tudi v prostorih, kjer je prisotno več vlage, na primer v kopalnici.

Potek vzdrževanja vinila
Omenili smo že, da je položen vinil zelo preprosto vzdrževati, zdaj pa poglejmo, kako v praksi skrbeti za talne obloge, da obdržijo svoj prvotni sijaj. Na prvem mestu je redno čiščenje, tako suho kot mokro. Večkrat se odločite za suho čiščenje v obliki sesanja in pometanja prostora. Pri uporabi sesalnika uporabljajte mehkejši nastavek za sesanje, da ne boste popraskali vinila. Z mokrim čiščenjem pa boste odstranili trdovratnejše madeže, na primer od čevljev. Za mokro čiščenje uporabite čistila, ki jih priporoči proizvajalec oz. prodajalec vinila. Z upoštevanjem vseh navodil in nekaj pazljivosti, bo vaš izbrani vinil služil svojemu namenu mnogo leta.

Nedavne objave