Katre prednosti imajo vinilne talne obloge proti drugim oblogam


vinilne talne obloge

Vinilne talne obloge imajo kar nekaj prednosti pred ostalimi oblogami. Kakovostne tri slojne vinilne talne obloge so za hojo mehke, na otip tople, pod njih se lahko namesti talno gretje, so hvaležne za čiščenje in so antistatične. Povsem so odporne na vlago, zato so primerne za vse prostore. Kvalitetne obloge pa so odporne tudi na obremenitve in udarce ter odrgnine, zato jih uporabljajo tudi v tovarnah in poslovnih stavbah ter skladiščih. Najbolje je to, da so med vsemi talnimi oblogami cenovno najbolj ugodne ter imajo največ izbire glede barv in odtenkov ter vzorcev, ki imitirajo les in kamen.

Katere vinilne talne obloge izbrati?

Izberite vedno le kakovostne vinilne talne obloge, saj boste s temi zelo zadovoljni. Kakovostne talne obloge iz vinila so nekoliko dražje od običajnih in so debelejše, ker imajo vsaj tri sloje. Spodaj je izolacija, potem je glavni sloj talne obloge in vrhnji sloj, ki je namenjen temu, da se jo primerno obarva. Pri teh talnih oblogah ne smete varčevati in kupiti najcenejših, saj se lahko zgodi, da se bo kaj poznalo spodaj pod njimi, ker so pretanke in morebiti ne bodo dovolj tople ter izolativne, kot se od talne obloge pričakuje.

vinilne talne obloge

Nato izberete le še vzorec vaše vinilne talne obloge. S tem boste imeli več težav, ker se morda ne boste mogli odločiti, saj so te obloge v številnih vzorcih in barvah, največkrat pa imitirajo naraven kamen in vse vrste lesa. Ti vzorci so seveda najbolj zaželeni. Nihče ne bo opazil, da so tla vinilna. Vzorci in barvo ter stil pa izberete glede na vaše stene, pohištvo in stil same hiše oziroma poslovne stavbe.

Kako se vinilna talna obloga namesti?

Vinilne talne obloge so izjemno preproste za polaganje in jih lahko položite tudi sami. Z lahkoto jih režete in tako položite preko vsega prostora brez lepljenja. Seveda jih lahko tudi zalepite po želji, ni pa nobene potrebe. Če bi jo kdaj hoteli zamenjati iz katerega koli razloga, jo enostavno odstranite in namestite drugo. Kakovostne se sicer ne obrabijo, lahko pa jih s čim zamažete, kot so barve v delavnicah in vam niso več v redu ali pa se jih enostavno naveličate in hočete spremeniti prostor v drugo podobo.

Ko nameščate vinilne talne obloge, morate prej odstraniti prejšnjo talno oblogo, če je tam, razen, če je taka, da lahko položite vinil preko nje, kar je seveda možno. Drug način je še preprostejši in sicer izberite sistem na klik. Ta talna obloga je že nameščena na trdno podlago, na deske in se enostavno polaga na čisto podlago tako, da se elementi med seboj zagozdijo brez lepljenja. Tako polaganje je najhitrejše in brez vsakršne umazanije, prostor pa boste lahko uparjali takoj.

vinilne-talne-obloge

Talno gretje in čiščenje

Vinilne talne obloge so hvaležne za talno gretje. Izberite plavajočo verzijo in morebiti je najbolje, da naročite mojstru, da vam varno namesti talno gretje ter položi še vinilno oblogo preko tega. Tako boste gotovi, da bo vse delovalo brezhibno. Ta obloga je povsem odporna na vodo in je primerna tudi za zelo vlažne hiše, prostore ali kopalnice na primer, kjer je dosti vode. Tudi v delavnicah in kuhinjah jih imajo zelo radi zaradi enostavnega čiščenja s čistili in vodo.

Vinilne talne obloge niso občutljive na čistila in kemikalije, zato jih lahko dobro očistite, posesate in zloščite, da se svetijo, kot biser. To pride v poštev še posebej za tiste, ki imate otroke, ki se plazijo po tleh in se igrajo. Tla bodo vedno čista in topla, ter varna zanje. Enako velja za hišne ljubljenčke, ki puščajo za seboj veliko umazanije. Dlake in umazanijo boste hitro očistili. Tudi, če bo kdaj potrebno kakšen del zamenjati, to storite hitro in enostavno, če imate sistem na klik, Samo vzamete tisti kos ven in ga zamenjate z drugim.

Zdaj veste, zakaj so te talne obloge vedno bolj priljubljene v vseh stavbah. Z njimi boste tudi privarčevali, saj so cenovno izjemno ugodne v primerjavi z drugimi talnimi oblogami in zdržijo neverjetno dolgo časa, skoraj večno. Priskrbite si svojo za vašo stavbo.

Nedavne objave