Zakaj se odpraviti na dopust na slovensko obalo?


ugodni apartmaji na slovenski obali

V letošnjem letu se bo verjetno veliko več Slovencev odločilo za preživljanje dopusta na slovenski obali, saj je zaradi korona virusa kar precej panike in ljudje si ne bodo upali kaj dosti hoditi naokoli. Vprašanje je tudi, ali bodo tuje države sploh odprle svoje meje, da bi lahko turisti prišli k njim na dopust. Torej, vprašanj je zaenkrat v tem času še kar veliko, zato verjamemo, da bodo tisti najbolj negotovi že pričeli razmišljati o preživljanju letnega dopusta kar v Sloveniji. Morda se to sliši malo čudno, toda povemo vam lahko, da je preživljanje letnega dopusta v Sloveniji lahko prav prijetno. V nadaljevanju tega članka vam bomo našteli nekaj plusov, zakaj neki se je dobro odpraviti na dopust na slovensko obalo. Kot boste videli, jih je kar nekaj:

1.) Slovenska obala je ugodnejša v primerjavi s tujino

Večina Slovencev oz. veliko Slovencev se vsako leto odpravi na dopust čez mejo k našim južnim sosedom Hrvatom. Hrvaška se lahko pohvali z veliko lepimi plažami, veliko sončnimi dnevi v letu in vsekakor verjamemo, da je Hrvaška pravi raj za preživljanje letnega dopusta. No, pomembno je vedeti, da je na slovenski obali mogoče dobiti turistične nastanitve, ki so bistveno cenejše, kot pa na Hrvaškem. Hrvati imajo vsako leto pritok velikega števila turistov – tudi tujih in to seveda pomeni, da si lahko privoščijo postaviti nekoliko višje cene, ki za prebivalce razvitejših Evropskih držav sploh niso tako velik zalogaj. V kolikor boste se torej odločili za dopust na slovenski obali, boste verjetno dobili kar precej cenejše turistične nastanitve, je pa seveda vprašanje tudi, kakšne želje imate. Če iščete luksuzne nastanitve ali tiste nekoliko boljše, potem ne gre pričakovati, da jih boste dobili po izredno ugodni ceni.

ugodni apartmaji na slovenski obali

2.) Tudi pri nas imamo kar nekaj lepih plaž

Tudi v Sloveniji imamo na naši obali kar nekaj lepih plaž. Vsako leto se na njih lahko opazi veliko število ljudi, ki jim je slovenska obala zelo pri srcu. Zakaj nebi tudi sami dali priložnosti eni izmed Slovenskih plaž in jo preizkusili. Verjamemo, da boste lahko maksimalno uživali in se maksimalno sprostili, kot bi to naredili nekje na Hrvaškem. Moramo priznati, da imajo Hrvati veliko več lepih plaž, ali bolje rečeno ogromno več, toda tudi v Sloveniji se da najti lepe kotičke za preživljanje prijetnega in umirjenega dopusta.

3.) Velika izbira turističnih nastanitev

Turistične nastanitve na slovenski obali so zelo dobre in ponudba je zelo pestra. Sami boste lahko izbrali, katera vrsta nastanitve vam je najbolj všeč. Na voljo imate široko izbiro. Lahko se odločite za kamp, kjer imate lahko lasten šotor, kamp prikolico ali bungalov. V kolikor iščete nekoliko bolj “udobne” nastanitve, potem so prava izbira za vas apartmaji ali hoteli. Vedno poiščite kvalitetne in ugodne apartmaje na slovenski obali, saj jih je vedno moč najti, verjamemo pa, da bo lahko v letošnjem letu malo bolj problematično iskati primerne turistične nastanitve, saj bo povpraševanje v Sloveniji po njih bistveno višje in to je razlog, zakaj vam svetujemo, da se čim prej zagrebete za svojo nastanitev, da ne boste ostali praznih rok.

slovensko-obalo

4.) Veliko možnosti za različne aktivnosti na prostem

Kaj pa, če se ne bi želeli odpraviti na dopust na slovensko obalo, pač pa bi se raje odpravili kam v hribe? Kam se lahko odpravimo v Sloveniji? V Sloveniji imamo to srečo, da je naša država relativno majhna in da lahko le v nekaj urah pridemo iz ene strani na drugo. To pomeni, da imamo na dosegu roke tako morje, kot tudi hribe. V kolikor ste oseba, ki svoj dopust raje preživlja s svojo družino ali prijatelji v hribih, potem je vsekakor bolje, da se namesto na slovensko obalo odpravite na Gorenjsko, kjer boste imeli lokacij, ki vam bodo verjetno všeč na pretek. Na Gorenjskem v Sloveniji vsako leto dopust preživi ogromno število ljudi in zagotovo imajo zelo dober razlog za to. Poizkusite tudi sami, pa boste videli ali vam takšen način preživljanja dopusta ustreza. Če ja, se boste morda v prihodnje še kdaj odločili za takšno rešitev.

 

 

Nedavne objave