Ali nudi zavod za zaposlovanje dovolj zaposlitev za vse iskalce?


zavod za zaposlovanje

Zavod za zaposlovanje je le eden od virov zaposlitev na našem trgu, ki je že od začetka in deluje enako, kot nekoč. Če se vpišete v zavod za zaposlovanje, je odvisno od poklica do poklica, ali se bo našla za vas zaposlitev ali ne. Sistem je okoren in ne sledi prav hitro tehnološkemu napredku, niti ne preverja dovolj delodajalcev. Zato je nov način zaposlovanja preko portalov za zaposlovanje zelo dobrodošel, ker je hitrejši in lahko najdete kvalitetnejše ponudbe zaposlitev, kot jih ponuja zavod za zaposlovanje, kar seveda lahko preverite tudi sami.

zavod za zaposlovanje

Kaj nudi zavod za zaposlovanje?

Zavod za zaposlovanje je velika državna institucija, ki nudi veliko zaposlitev, ni pa tako učinkovita, kot bi pričakovali od nje. Veliko delodajalcev preko njega objavlja delovna mesta, ker mora in v resnici niti ne želi nikogar zaposliti, ker ima že vnaprej izbrano osebo. Kar nekaj je nekakovostnih, takih delodajalcev, ki ves čas zaposlujejo nove delavce, ki odhajajo iz različnih razlogov. Nato je dobro, da ste zelo pozorni, preden se prijavite na tako delovno mesto.

Državni zavod za zaposlovanje ima tudi stroge pogoje, na kakšen način ste lahko prijavljeni pri njih kot iskalec zaposlitve, medtem, ko pri zasebnih portalih za zaposlitev ali agencijah teh omejitev ni. Vsekakor je najbolje, da ste prijavljeni na zavodu za zaposlovanje ter tudi na kakšnem portalu, ki je kakovosten in ponuja kakovostne zaposlitve, kot je na primer Deloglasnik.

Kje najdete najboljše zaposlitve zase?

Zagotovo zavod za zaposlovanje ni eden najboljših virov za zaposlitve, ki so sanjske. Dejansko se najboljše zaposlitve dogajajo tako, da aktivni svetovalci za zaposlitve zasebnih ponudnikov zaposlitev iščejo prave zaposlene za svoje stranke, kar lahko precej stane. Vendar so dobri zaposleni za dobrega delodajalca res prava zlata jama iz katere črpa kapital. Tega se dobri delodajalci zavedajo. Najboljše zaposlitve lahko najdete tudi sami tako, da kličete podjetja, ki so vam v redu ali jim pišete.

Zavod za zaposlovanje ne nudi specializiranih zaposlitev za najboljše, ker niti ne oglašujejo, ampak zaposleni sami poiščejo takega delodajalca ali pa se najdejo preko sodobnih portalov za oglaševanje zaposlitev, ki so veliko bolj prijazni, kot stari načini. Tako lahko na portal vpišete, kaj želite, objavite svoj življenjepis in izkušnje ter želje, pa vas lahko delodajalci sami najdejo. Ali pa vi njih.

Veliko sodobnih portalov za zaposlitev, glede na to, da spuščajo v svoj sistem le kakovostne delodajalce, da si ne umažejo ugleda. Zato poverjajo delodajalce in preferirajo tiste, ki ustrezajo njihovim merilom. Na nekaterih portalih, kot je Deloglasnik, ste lahko gotovi, da boste našli le dobre delodajalce. Dobro pa je, da vidite na portalu, da imajo potrebo po delavcih, čeprav se za dobrega, sposobnega delavca vedno najde delovno mesto.

zavod-za-zaposlovanje

Kateri poklici so najbolj iskani?

Tako zavod za zaposlovanje, kot tudi drugi portali za zaposlovanje beležijo trend, da se najbolj iščejo medicinske sestre in poklici v zvezi s programiranjem ter vzdrževanjem računalnikov. Tudi večino tehničnih poklicev v zvezi s tem kar potrebujemo vsak dan, so precej iskani. Vedno manj pa družboslovci in vsi poklici, ki ne proizvajajo direktno nekega produkta.

Če ste v poklicu, ki nima velike prihodnosti in ne najdete dela, je najbolje, da se čim prej prekvalificirate. Tukaj pa zavod za zaposlovanje lahko dejansko pomaga in ponudi največ, ker nekatere skupine ljudi lahko dobijo brezplačna izobraževanja. Splača se potruditi za res dobro zaposlitev, vendar morate za to narediti največ vi sami. Če bo delodajalec videl vaš trud, prizadevanje in interes, vas bo zaposlil. Delodajalci gledajo na to, da nekdo dela zaradi veselja in strasti do lastnega dela in ne za denar. Taki ljudje so tudi v življenju in kot podjetniki najbolj uspešni. Če boste poiskali dober zaposlitveni portal ali agencijo imate dosti več možnosti dobiti preverjeno dobro zaposlitev, kot preko zavoda in morda tudi sami.

Nedavne objave